Рубрики
Начало » Бизнес » Гледайте на живо българските финали за Международното технологично състезание на НАСА „Space Apps Challenge 2013″

Гледайте на живо българските финали за Международното технологично състезание на НАСА „Space Apps Challenge 2013″

telerik nasa 2 280В момента можете да гледате на живо нещо уникално за страната ни – българските финали на „NASA International Space Apps Challenge 2013″. В първото издание на състезанието за България са се регистриали над 120 души в 20 екипа. Те се включат в 48-часовия хакатон на 20 и 21 април в Академията на Телерик.

Президентът на България Росен Плевнелиев е патрон на Международното технологично състезание за разработка на иновативни решения.

Утре в 17,30 ч. в Академията Телерик ще бъдат обявени двата екипа с най-добрите разработки в България, които ще се състезават с иновативни идеи от цял свят на глобалните финали на НАСА през юни 2013 г.

Победителите от глобалния финал ще имат възможност да присъстват на изстрелването на космическата станция MAVEN през ноември 2013 г., както и ще получат Spaceflight Training пакети, за да усетят какво е да бъдеш астронавт.

Международно технологично състезание за разработка на иновативни решения „NASA International Space Apps Challenge 2013″ се организира за втора поредна година в над 40 града по целия свят. Това е глобално събитие за масово сътрудничество в стил „хакатон“ с цел разработване на иновативни технологични решения с отворен код.

Чрез използването на свободно достъпни данни (open data), доставени чрез мисиите на НАСА и съвременните технологии, инициативата дава възможност на талантливи хора по целия свят да експериментират и разработват решения в полза на подобряването на живота на планетата Земя.

Състезанието се провежда на 20-21 април 2013 г., когато по едно и също време екипи от целия свят се състезават за награди от НАСА за по-нататъшно развитие.

NASA Space Apps Challenge дава възможност и насърчава иновативно мислещи и амбициозни българи от всички възрасти да се състезават и да допринесат за решаването на глобални проблеми, които засягат живота на планетата.

Можете да научите повече за българските участници тук.

Следете също и информациите на Фейсбук страницата за събитието или на живо тукhttp://www.ustream.tv/channel/spaceappssofia.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.