Рубрики
Начало » Образование » Национален кръг на Национална олимпиада по информатика – Разград 2013

Национален кръг на Национална олимпиада по информатика – Разград 2013

noi razgrad 280101 ученика са допуснати до националния кръг на олимпиадата по информатика. Той се провежда в Разград в рамките на два кръга в два дни – 27 и 28 април. Учениците от А, В и С група ще се явяват в ПТГ „Ш. Петьофи“, а по-малките D (6 клас) и Е (4-5 клас) групи в ГИЧЕ „Екзарх Йосиф“.

В Е група, където са най-малките от 4 и 5 клас, се състезават 16 ученика. Само един е 4-класник и той е Алекс Цветанов от 125-то СОУ, състезател на детската школа на „Телерик“. Повече за Алекс можете да прочете в Danybon. В групата има 9 деца от София – 7 от СМГ и по 1 от 54 СОУ и 28 СОУ. В тази група е и силният математик на Пловдив – Евгени Кайряков. Има 2 деца от Пловдив, 2 – от Варна, 2 – Габрово и 1 от Кърджали.

В D група се състезава големият ми син (Николай Благоев – ЧОУ „Св. София“, Telerik Kids Academy). Стискайте ни палци! Общо 17 деца са допуснати. Четирима са от София – двама от СМГ (Иван Дурев и Камен Павлов), един от 125 СОУ (Димитър Цветков) и 1 от ЧОУ „Света София“ (всъщност от всички допуснати до нац. кръг двама са представителите на частните училища – Ники от „Света София“ и Никол Вукадинова – 8-касничка в Американския колеж). В D група има 6 ученика от Варна, 2 от Пловдив, 2 от Габрово, 2 от Плевен, 1 от Русе.

В С група се състезават 20 ученика от 7 и 8 клас. Тук е възпитаничката на Американския колеж – Никол Вукадинова. Общо четирима са от София. Те са представители на СМГ (двама – Росен Бахтев и Иван Иванов), НПМГ (Кристиан Костов) и Американския колеж (Никол Вукадинова). Има още 3 ученика от Шумен, 3 от Хасково, 3 от Плевен, 3 от Пловдив, 2 от Варна, 1 от Ямбол, 1 от Габрово.

В В група се състезават 16 ученика от 9 и 10 клас. От София са трима – двама от СМГ (Иво Дилов и Даниел Атанасов) и един от НПМГ (Марин Шаламанов).

В А група се състезават 32 души. Пет са от София и са представители на СМГ. Има много силно присъствие от Шумен – 7 представителя.

Кои са всички участници можете да видите тук.

Първият кръг на състезание е днес и започва 8,30 ч. Продължава до 12,30 ч. или 13,30 ч. в зависимост от групата.

Вторият кръг е утре отново от 8,30 ч. до 12,30-13,30 ч. Вечерта в 19,00-20,00 ч. ще излязат резултатите.

Програмата можете да видите тук.

Софийският отбор ще пътува през нощта на неделя срещу понеделник. Връщат се в понеделник към 6-7 часа. В Разград ще останат само представители от група А, които ще проведат контролно състезание за разширения национален отбор на България.

Стискайте палци на Ники, на Алекс (най-малкия участник), на „Телерик“-четата и на всички участници!

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.