Рубрики
Начало » Образование » Училища » Кандидатстване » Нова шеста паралелка за 5 клас в СМГ

Нова шеста паралелка за 5 клас в СМГ

обн. 8.7.2017

chernorizec-hrabar-smg-2016-3

 

Нова информация

От СМГ съобщиха на сайта си, че е разрешено създаването на шеста паралелка за 5 клас.

Ето и съобщението:

 

Приемът на учениците в новата паралелка ще продължи по реда на Вътрешните правила за прием на ученици в V клас в СМГ.

Новоприетите ученици на СМГ от номер 143 до номер 170 вкл. следва да подадат необходимите документи за записване в понеделник и вторник.

В понеделник записването ще започне от 11 ч. в Стая 2 в СМГ.

Класирането на всички ученици за прием в пети клас в СМГ, сортирани по БАЛ, може да видите тук.

 

Основна информация

 

Директорът на Софийската математическа гимназия е предложил да бъде създаде шеста паралелка за V клас за предстоящата учебна година (2017-2018). Това става ясно от съобщение на сайта на училището. До РУО София-град е изпратено мотивирано писмо. Ако бъде одобрено предложението, от СМГ ще публикуват график за записване в новата паралелка.

 

Днес приключи и приемът на ученици за 5 клас в СМГ. Бяха обявени само 2 свободни бройки и веднага се запълниха. В петте паралелки ще учат 140 деца. Кандидатите бяха около 800.

 

Ето и цялото съобщение за предложението за 6 паралелка:

 

На свое заседание от 30.06.2017 г. Педагогическият съвет на Софийска математическа гимназия прие предложението на г-н Антони Стоянов, директор на СМГ, за евентуалното разкриване на шеста паралелка за V клас за предстоящата 2017-2018 учебна година.

Изпратено е мотивирано писмо до РУО София-град и се изчаква разрешение.

Приемът на учениците в новата паралелка ще продължи по реда на Вътрешните правила за прием на ученици в V клас в СМГ.

График за записване в новата паралелка ще бъде публикуван след евентуалното одобрение от РУО София-град.

Всяка актуална информация ще бъде своевременно публикувана на сайта на училището.

 

Преди година беше инициирано създаването на 5 паралелка за 5 клас в СМГ. От РУО София-град одобриха предложението и от училището преминаха към процедура за прием. Преди това паралелките дълго време бяха само четири. В последните години се забелязва още по-голям наплив за прием в училището, а и самите випуски стават все по-големи. Трябва да се отчете и фактът, че математиката става все по-популярна сред децата, а математическите гимназии държат челни места в класациите от матурите заедно с частните училища. Това още повече засилва интересът към математическите паралелки, особено между 5 и 7 клас.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".