Рубрики
Начало » Образование » Излязоха ранкинг номерата за специалностите „numerus fixus“ в холандските университети (2019)

Излязоха ранкинг номерата за специалностите „numerus fixus“ в холандските университети (2019)

 

biblioteka tu delft 4

 

 

На 15 април холандските университети, които имат „numerus fixus“ специалности, публикуват в портала studielink ранкинг номера на кандидат-студентите. Още сутринта на 15 април тези номера са видими.

 

В съобщението в studielink се посочва за кой университет и каква специалност е кандидатствал кандидатът. След това е отбелязан кой е ранкинг номерът му в класирането. Процедурата е отбелязана със схема тук.

 

Когато кандидатът получи номер, с който се вмества в бройката за прием, трябва да очаква съвсем скоро да му се предложи и място за обучение в университета. До 2 седмици трябва да потвърди своя избор. Кандидатите, които не са получили място за прием на 15 април, имат шанс да получат покана около 1 май, когато става ясно кои са потвърдили и кои не.

 

Специалностите  „numerus fixus“ са едни от най-желаните и престижните в холандските университети. Те са с много кандидати, много трудни процедури за прием и с ограничен брой кандидати, които са приети.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".