Рубрики
Начало » Образование » Училища » Класове » Матура по чужд език в 8 клас (2017)

Матура по чужд език в 8 клас (2017)

 

acs 39

 

Нова информация

 

Тест и верни отговори за:

 

 

Основна информация

 

На 23 юни 2017 година, петък, се провежда матурата по чужд език в 8 клас, но е само за училищата с интензивно изучаване на чужд език. Вариантите са за английски, немски, френски, испански, италиански и руски.

 

26 795 осмокласници от цялата страна се явяват на национално външно оценяване (НВО) по чужд език, съобщават от МОН. Изпитът се провежда в 411 училища. Началото е в 10 ч.

 

Учениците от профилираните гимназии, профилираните паралелки от средните училища, както и тези от професионалните гимназии ще имат на разположение три астрономически часа за решаването на теста. За децата със специални образователни потребности продължителността ще е четири астрономически часа.

 

В зависимост от езика, който изучават, младежите могат да се явят на английски, испански, италиански, немски, руски и френски. Най-много – 19 072, ще държат външно оценяване по английски език.

 

Тестовете по чужд език съдържат задачи с избираем отговор, както и задача за създаване на текст. Националното външно оценяване има за цел да измери знанията и уменията на учениците за слушане с разбиране, четене с разбиране, лексика и граматика. Проверката и оценката на писмените работи ще се извърши от училищни комисии. Оценките ще се вписват като текущи и ще са с еднаква тежест като останалите изпитвания през годината. След края на препитването тестовете и критериите за оценка ще бъдат публикувани на интернет страницата на МОН.

 

Датата за НВО по чужд език е определена със заповед на министъра на образованието и науката от 19 август 2016 г.

Тест и верни отговори за 2016:

 

Тест и верни отговори за 2015:

 

Тест и верни отговори за 2014:

 

 

 

 

Теми от предишни години можете да намерите тук.

 

източник: МОН

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".