Рубрики
Начало » Образование » Университети » Университети » TУ Делфт » „Обичам да готвя“, споделя италианска студентка, която си търси квартира към ТУ Делфт

„Обичам да готвя“, споделя италианска студентка, която си търси квартира към ТУ Делфт

 

food-1932466_640

 

Италианците са може би най-пробивните студенти на трудния пазар със студентските квартири в Делфт. Преди месец видях обява на италинска студентка, която завършва в Миланския политехнически университет и продължава в Техническия университет в Делфт. Тя заяви тогава:

 

„Мога да готвя и ще ви науча да приготвяте карборнара и тирамису“.

 

Сега има нова обява от друга италианска студентка, която също грабва вниманието.

 

Обичам да готвя, да свиря на инструменти (пиано и китара) и да спортувам.

 

Тя е студентка от Политехническия университет в Торино, който също попада в топ 100 университета в света за инженерни науки. Идва през есента на обмен в Делфт.

 

За някои квартири в Холандия съквартирантите гласуват кого да изберат като новодомец. И всякакви екстра умения са бонус. Общителните италианци са намерили явно правилната формула за успех – италианска храна. Този имидж на големи готвачи няма как да не трогне всяко студентско сърце, зажадняло за вкусни гозби.

 

Изключително много италианци се насочват към холандските университети. Това показва и официалната статистика на Нидерландия. Опасенията, че ще има голям наплив от азиатци към момент явно не са факт. Все още най-много сред международните студенти в холандските университети са германиците и италианците. Изключително ми е интересно колко ли са вече студентите от Източна Европа с този сериозен изпит по математика за компютърната специалност в ТУ Делфт.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Нашият опит с наемането на студентско жилище в ТУ Делфт

Ценен съвет за наемане на студентско жилище в ТУ Делфт

Ето кaк италианска студентка си търси квартира до ТУ Делфт

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".