Рубрики
Начало » Образование » Областният кръг на олимпиадата по ИТ ще се проведе онлайн

Областният кръг на олимпиадата по ИТ ще се проведе онлайн

 

student-4311775_640

 

Областният кръг на олимпиадата по информационни технологии (ИТ) ще се проведе дистанционно, става ясно от писмо на МОН. На 14 април 2020 г. учениците ще защитят проекти си в онлайн среда. Ще се осъществи видеовръзка с членовете на Областната комисия, която трябва да оцени проектите.

 

Ето цялото съобщение от сайта на РУО София-град:

 

Във връзка с писмо на МОН № 9105-116/09.04.2020 г., вх. № РУО1-7930/ 09.04.2020 г., относно провеждане на областния кръг на олимпиадата по информационни технологии (ИТ), Ви уведомявам, че на 14.04.2020 г. /вторник/ ще се проведе защита на проектите на учениците в онлайн среда. По време на защитата ще има видеовръзка между учениците и членовете на Областната комисия за проверка и оценка на проектите.

В понеделник /13.04.2020 г./ на електронната поща на училищата ще бъде изпратен график за защитата на проектите и линк към платформата за видеовръзка.

Моля да уведомите учениците от повереното Ви училище, които участват с проекти в олимпиадата по ИТ и техните ръководители и да им обърнете внимание, че съгласно регламента на олимпиадата всички ученици, класирани за областния кръг, следва да са качили на сайта на олимпиадата http://edusoft.fmi.uni-sofia.bg съгласно указанията, публикувани от Националната комисия, изходни и изпълними кодове, документация, презентации и всички други документи, свързани с проектите. Няма да се допуснат до защита проекти без качена документация.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".