Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Излязоха окончателните резултати от Пролетните математически състезания във Варна (2013)

Излязоха окончателните резултати от Пролетните математически състезания във Варна (2013)

pms 15

Още снощи организаторите публикуваха окончателните резултати от Пролетните математически състезания. Тази сутрин мина награждаването, но не успях да отида, така че няма да мога да ви представя снимки. Ако някой е ходил и има снимки, мога да ги публикувам и при мен (пишете ми във Фейсбук или на danybon.pr@gmail.com).

На Пролетните математически състезания са позволени контестации и няколко силни състезатели наистина са успели да се преборят за по-високи точки. И най-вече поздравления за техните ръководители!

Резултатите на 6-класниците се забавиха доста в сравнение с другите класове. Може би излязоха два часа след като бяха се появили на 5 клас. Вече имаше и окончателни резултати за 4, 5 и 8 клас, а се провеждаха контестациите за 7 клас, когато се появиха резултатите за 6 клас.

Моят син (Николай Благоев) има 18 т. Това е 5-ти резултат. Очакваше доста повече, защото задачите, според него, са били по силите му и още щом ги е видял, вече знаел как да ги реши, но на тези състезания е много важно и как точно описваш. Не сме ходили на контестации. Така че и този резултат е долу-горе добре.

Първенец при 4 клас е До Виет Кьонг (107 ОУ, София), който си извоюва и така желано от мнозина 4-класници място в СМГ. Той има максимален брой точки – 26. На второ място е Венислав Еманоелов Иванов от варненската математическа гимназия с 24 точки, а на трето – Кристиан Николаев Иванов ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ (Варна) с 20 точки.

На първо място в 5 клас са Кристиан Емилов Минчев от Бургас и Евгени Стаев Кайряков от Пловдив, които имат пълен брой точки. На второ място са Никола Златимиров Казлачев от Русе и Алек Кристианов Димитров от СМГ с 25 т.

В шести клас начело са възпитаниците на СМГ. Първенец с максимален резултат е Борислав Калоянов Антов, на  второ място с 22 точки са Борис Александров Барбов и Иван-Александър Веселинов Мавров.

Всички победители, а така също и окончателните резултати можете да видите тук:

4-ти клас
5-ти клас
6-ти клас
7-ми клас
8-ми клас

Известният рейтинг на 4-6 клас вече е актуализиран на сайта http://www.alekdimitrov.com/:

Общи резултати на децата без значение от класа им.

Резултати на четвъртокласници.

Резултати на петокласници.

Резултати на шестокласници.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.