Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Потегляме за олимпиадата по информатика и за Пролетното математическо състезание във Варна

Потегляме за олимпиадата по информатика и за Пролетното математическо състезание във Варна

nikolay blagoevДнес потегляме с големия ми син – Николай Благоев, за Варна за олимпиадата по информатика и за Пролетното математическо състезание. Прехвърлиха на Ники явяването на Олимпиадата по информатика във Варна, а доколкото разбрах и на още деца от СМГ и 125-то. Много благодаря на Евгений Василев от НПМГ, на РИО-София и РИО-Варна!

Обадих се на Евгений Василев, казах му за двете състезания и в рамките на 5 минути получих разрешение да се явим във Варна и съвет какво да правим и към кого да се обърнем. Всичко беше поето от Яшу и той задвижи нещата.

За втори път организаторите на олимпиадата по информатика правят жест към състезателите си. Предишният кръг го държахме на математическата лагер-школа в Сандански, където пък съдействаха г-жа Шаркова, г-н Кортезов и др. учители по математика.

Много по-добре е предварително децата пътуват за Варна и там да се явят и на областния по информатика, и на ПМС. Тежки състезания са все пак.

Така че ще съм на линия и за двете състезания и ще ви информирам как протичат нещата. Да ни стискате палци!

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.