Рубрики
Начало » Образование » Олимпиада по информатика – първи кръг 2014/2015

Олимпиада по информатика – първи кръг 2014/2015

ЗАДАЧИ; РЕЗУЛТАТИ ЗА СОФИЯ, допуснати до 2-ри кръг в София (обн. 16.1.2015 – 9,53 ч.)

npmg sgrada

 

На сайта на РИО София излязоха официалните резултати за София и кои отиват на втори кръг. НОВО (16.1.2015) – Благодаря на РИО София за бързата реакция и за корекцията на класовете на Николай Благоев и Методи Гачев от Американския колеж. Вече са изписани в протоколите с класа, в който са – двамата са ученици в 8 клас.

Допуснати до втори кръг

Резултати на явилите се

Областният кръг на олимпиадата ще се проведе на 20.03.2015г. от 14.00 часа.

Ако имате информация и за други градове – резултати, допуснати до 2-ри кръг, пишете ми на danybon.pr@gmail.com, за да поместя и тези данни. Получих запитвания от доста родители.

НОВО (8.1.2015) Излязоха предварителните резултати за София. Можете да ги намерите на сайта на НПМГ.

„Всички участници да проверят внимателно резултатите си! Обосновани (!) възражения отправяйте на посочения мейл-адрес noi@npmg.org до 24:00 на 11.1.2015 г.“.

Христо Стоянов, ученик от СМГ и национален състезател, също e извършил тестване на всички работи от София под Linux. Той получи специални благодарности от столичните организатори.

НОВО (4.1.2015 – 10 ч.) Днес се провежда първият кръг на олимпиадата по информатика. На сайта http://www.math.bas.bg/infos/ вече са публикувани задачите. НОВО (4.1.2015 – 18 ч.) Тестовете и решенията бяха поместени на същия линк в 18 часа днес. Вписано е и: „При оценяването на работите трябва да се има предвид, че времето за работа на програмата на състезателя за всеки тест не трябва да надминава с 50% съответното време на програмата на автора.“

На сайта на НПМГ са поместени и работите на участниците в София.

НОВО (3.1.2015 г.) – Има обновена информация на сайта на НПМГ. Учениците от НПМГ, СМГ, ПЧМГ и Американския колеж се явяват в своите училища. По-голяма част от другите се явяват в „Телерик“. 11 ученици са пренасочени към НПМГ.

Общинският кръг на олимпиадата по информатика ще се проведе на 4 януари 2015 г., пише на сайта http://www.math.bas.bg/infos/Олимпиадата е за ученици от 4 до 12 клас, които се състезават в 5 групи: Е (4-5 клас), D (6-7 клас), С (8 клас), В (9-10 клас), А (11-12 клас).

Темите ще бъдат подготвени от Национална комисия по информатика и ще бъдат публикувани на http://keleved.com/ и в http://www.math.bas.bg/infos/.  

За регистрацията в София

Сайтът, който трябва да следим за новини в столицата, е http://npmg.org/2014/12/11/noi2015/.

Олимпиадата в София ще бъде от 8,30 ч. на 4 януари 2015 г., но участниците трябва да заемат местата си НАЙ-КЪСНО ДО 8 часа
 
Започна регистрацията за участие в общинския кръг в София. 
Как да се регистрирате за участие?
 
Най-общо:

Учениците от НПМГ се запиват за олимпиадата в НПМГ, учениците от СМГ – в СМГ. Учениците от другите училища ще се явяват или в своите училища, или в „Телерик“. 

Има специална онлайн платформа за регистрация на учениците, в чиито училища няма да се провежда общинският кръг. Можете да я видите ТУК. Те ще се явят в „Телерик“ в ж.к. „Младост“, но ако има 5 и повече ученици от дадено училище, ще бъдат пренасочени към тяхното училище, пише в платформата.

Ето и цялото съобщение, поместено на http://npmg.org/2014/12/11/noi2015/:

„На 4 януари 2015 г. от 8:30 часа ще се проведе първият (общински) кръг на олимпиадата по информатика. Участниците трябва да заемат места до 8:00 часа. Участници, в чиито училища по една или друга причина няма да се проведе кръгът, ще се явяват в залите на фирма „Телерик” (адрес бул. „Ал. Малинов” 31) или ще бъдат насочвани към други училища. Записване за участие в олимпиадата може да се направи по един от следните начини:

Ученици от НПМГ се записват в списъци, залепени на стената пред 21 кабинет на гимназията.  Те ще се явяват само в НПМГ;

Ученици от СМГ се записват в списъци, залепени на стената пред 211 кабинет на гимназията. Част от учениците на СМГ ще се явяват в НПМГ;

Ученици от софийски училища, в които ще се провежда кръгът, се записват по реда, определен от администрацията на училиищата им. Тези ученици се явяват в своите училища;

Ученици от софийски училища, в които няма да се провежда кръгът, се записват в електронната форма за записване. Тези ученици ще се явяват във фирма „Телерик” или допълнително ще бъдат насочени към други софийски училища.“

И нещо важно от електронната форма за записване:

„Ако тази форма се попълни от 5 или повече ученици от едно и също софийско училище, най-вероятно тези ученици ще бъдат допълнително пренасочени за явяване в училището им!

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРОВЕРЕТЕ В РЕГИСТЪРА НА ЗАПИСАНИТЕ, ДАЛИ НЕ СТЕ БИЛИ ПРЕНАСОЧЕНИ ЗА ЯВЯВАНЕ В ДРУГО МЯСТО, А НЕ В „ТЕЛЕРИК“!!!“

Още важна информация за общинския кръг в София можете да намерите на  http://npmg.org/2014/12/11/noi2015/.

Къде да намерите задачи за подготовка?

Всички задачи от предишните общински кръгове на олимпиадите по информатика (а така също и областни и национални) от 2008 до 2013/2014 г. са качени на http://www.math.bas.bg/infos/comp.html. Отидете на втория раздел „Национални състезания“ и веднага след това е подразделът „Национална олимпиада по информатика“. Когато кликнете на дадена година, ще отворите страница със задачите през конкретната година за всички групи от общинския, областния и националния кръг.

Времетраене

Група Е – 3 часа

Групи D и С – 4 часа

Групи B и А – 5 часа

Класирането на ученици за областния кръг на олимпиадата по информатика се съставя от регионалния експерт според резултатите от общинския кръг.

Още важни моменти от регламента и въобще за олимпиадите, можете да прочетете в следващите документи.

Важни документи:

Регламент на Националната олимпиада по информатика

Заповед на МОН за провеждане на олимпиадите

Сайтовете, които трябва да следим за информация:
 
Контакти:
 
Хареса ми, че са оставени мейли за непредвидени случаи, за корекции и за оперативна координация на проявата:
 
rio_v.ianeva@abv.bg  – В. Янева, старши експерт в РИО София-град
 
noi@npmg.org – оперативна координация на проявата

Успех!

източник: http://npmg.org/2014/12/11/noi2015/http://www.math.bas.bg/infos/

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.