Рубрики
Начало » Образование » Кога ще са олимпиадите през учебната 2017/2018 г.?

Кога ще са олимпиадите през учебната 2017/2018 г.?

 

mon danybon 6

 

МОН публикува заповед за организирането и провеждането на ученически олимпиади и национални състезания през учебната 2017/2018 година. В документа е посочено кога ще са тези ученически надпревари.

 

В тази помествам информация за олимпиадите. Подробности можете да прочете във файла от линка:

 

Заповед за организирането и провеждането на ученически олимпиади и национални състезания през учебната 2017/2018 година

Кога ще са олимпиадите?

olimpiadi 2017 2018 olimpiadi 2017 2018 2

 

 

Документът се спира и на проблема как ще бъдат популяризирани резултатите от олимпиадите.

 

1. Популяризирането на резултатите от олимпиадите е съобразено с общите принципи на защитата на личните данни и препоръките на Комисията за защита на личните данни.

2. Учениците, които не желаят техните резултати да бъдат оповестявани публично, подават декларация, подписана от тях и от родител, преди провеждането на съответния кръг на всяка олимпиада, в който ще участват. Декларацията се предава на директора на училището, в което ученикът се обучава, а той – в РУО.

3. На електронната страница на МОН се публикуват: регламентът на всяка олимпиада, списъкът на допуснатите до националния кръг ученици и техните резултати, резултатите от националния кръг заедно със списъка на лауреатите.

4. На електронната страница на всяко РУО се публикуват: графикът за провеждане на общинския кръг на олимпиадите, списък на допуснатите ученици до областния кръг и списък на учениците с техните резултати от областния кръг.

5. Ръководителите на националните отбори предоставят на експертите в МОН информация за представянето на учениците в международните олимпиади, която се публикува на електронната страница на МОН.

 

 

източник: МОН – Заповед № РД09-5411/12.10.2017 г. за организирането и провеждането на ученически олимпиади и национални състезания през учебната 2017/2018 година

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".