Рубрики
Начало » Образование » Как ще се отрази сложната метеорологична обстановка на провеждането на олимпиадите?

Как ще се отрази сложната метеорологична обстановка на провеждането на олимпиадите?

Началниците на РУО ще определят датите на общинските кръгове на олимпиадите

 

mon-olimpiadi

 

Във връзка с усложнената обстановка в страната МОН излезе с още една заповед днес:

 

Началниците на регионалните управления по образованието (РУО) в страната могат сами да определят датите за провеждане на общинските кръгове на ученическите олимпиади. Това е записано в заповед на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева и се налага заради сложната метеорологична обстановка и грипната епидемия в много области в страната.

При невъзможност да бъде спазен срокът за провеждане на общинските кръгове на олимпиадите, от РУО трябва да ги организират и проведат в неучебни и неработни дни, но не по-късно от 10 дни преди провеждането на областните кръгове.

За учебните предмети физика и математическа лингвистика темите и критериите за оценяване на общинския кръг на олимпиадите се предоставят от експерти в МОН. В случай, че те не могат да бъдат използвани на съответната дата от календара на министерството, експертите от РУО ще изготвят темите и критериите за оценяване за новата дата на общинските кръгове.

 

На 4 януари 2017 г. на сайта на РУО София е публикувано писмо във връзка с олимпиадата по български в столицата:

 

Изх. № 9137-4/ 04.01.2017 г.

ДО

ДИРЕКТОРИТЕ НА
СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Във връзка с обявяването на 05 и 06 януари 2017 г. за неучебни поради усложнената грипна обстановка Ви припомняме, че на основание  заповед № РД 09-1369/15.09.2016 г. на министъра на образованието и науката и Приложение № 1, № 2, № 3 и № 4 към нея за дейностите по организиране и провеждане на ученическите олимпиади, националните състезания и националните състезания по професии за учебната 2016/ 2017 г. и заповед  № РД 28-34/ 04.10.2016 г. на Началника на РУО – София-град общинският кръг на олимпиадата по български език и литература ще се проведе на 08 януари (неделя) 2017 г. от 9:00 ч.

Участието или неучастието в олимпиадата по български език и литература е доброволно и следва да се осъществи по преценка на учениците и техните родители.

Моля да създадете нужната организация за провеждане на общинския кръг на олимпиадата по български език и литература на 08.01.2017 г.

ВАНЯ КАСТРЕВА,
НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".