Рубрики
Начало » Образование » Университети » Университети » TУ Делфт » Холандските университети откриват новата академична година заедно онлайн

Холандските университети откриват новата академична година заедно онлайн

 

tu delft prometey

 

Началото на академичната година за холандските университети е на 31 август 2020 г., понеделник. Всички се включват в общо събитие – дигитален фестивал, наречен „Opening van het Academisch Jaar“ (Откриване на академичната година).

 

14-те академични холандски университета заедно ще открият новата академична година онлайн с различни събития, речи, музика.

 

 

 

Холандските университети подхождат внимателно към новата академична година в условията на коронавирус. Някои ще продължат дори онлайн до февруари. Други поканиха в кампуса само част от студентите си за присъствено обучение, за да се спази правилото на „1,5 метър общество“. В Техническия университет в Делфт например за началото на учебната година са поканени първокурсниците и магистрите. Второкурсниците и третокурсниците ще са предимно онлайн, но някои ще имат и присъствени седмици.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".