Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Отложиха общинските кръгове на олимпиадите по информатика и лингвистика в София

Отложиха общинските кръгове на олимпиадите по информатика и лингвистика в София

 

smg oct 2019

 

Общинските кръгове на олимпиадите по информатика и лингвистика в столицата се отлагат, съобщиха от РУО София-град. Това става с писма от главните експерти по двата предмета. Нови дати не са посочени.

 

Общинските кръгове трябваше да се проведат тази седмица. На 8 януари по лингвистика, а на 10 януари – по информатика.

Съобщение от РУО София-град:

 

Във връзка с писмо с вх. № РУО 1-411/05.01.2021 г. от главния експерт по математика и главния експерт по информатика и информационни технологии в МОН, Ви уведомявам, че провеждането на общинските кръгове на олимпиадите по лингвистика (на 08.01.2021 г.) и по информатика (на 10.01.2021 г.) се отлага. Своевременно ще бъдете информирани за новите дати.

 

 

На сайта на организаторите на олимпиадата по информатика е написано:

 

Поради извънредната обстановка състезанието няма да се проведе на 10 януари.

Съгласно заповед от 18.12.2020 г. на Министъра на здравеопазаването за измението и допълнение на заповед от 25.11.2020 г. се удължава срокът за прилагане на противоепидемичните мерки и в училищата няма да може да бъде проведено планираното състезание на 10 януари. Националната комисия няма да публикува примерни теми за общинския кръг на 10 януари, както беше обявено. Засега остава в сила заповедта на МОН от 2.12.2020 г., съгласно която общинските кръгове трябва да бъдат проведени до 2 седмици преди областния кръг. Очаквайте допълнителни съобщения тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".