Рубрики
Начало » Образование » В Деня на Пи MIT съобщава кои са приетите първокурсници

В Деня на Пи MIT съобщава кои са приетите първокурсници

 

learn-1996846_640

 

По традиция в Деня на числото Пи Масачузетският технологичен институт (MIT) обявява своето решение кои кандидат студенти са приети и кои отхвърлени. От престижния университет съобщават решенията си на 14 март, с което искат да почетат числото Пи. Традицията е поставена през 2012 година.

 

Обикновено съобщенията пристигат в 6:28 pm EDT, т.е. 18,28 ч., което MIT нарича „Tau Time„. Това означава, че българските кандидати ще научат дали са приети или отхвърлени в полунощ в 12,28 ч. на 15 март.

 

През 2015 година MIT изненадва обаче с по-различно време. Изпраща писмата в 9,26 ч. сутринта EDT. Отново има много логично решение: дата 3/14/15 и 9,26 ч. съответства на първите цифри: 3,1415926. По този начин се отдава още по-голяма почит на числото, което опиянява толкова много хората, посветени на науката.

 

university-470184_640 (1)

 

Кандидатите споделят, че от няколко дни на портала за кандидатстване в MIT, вече не се виждат подадените им документи, а се е появило съобщение, че системата (Application Tracking System) вече не е достъпна. Това не трябва да притеснява кандидатстващите, пише още там. Ако от университета се нуждаят от повече информация, ще се свържат с даденото училище.

 

Решенията за подалите докумети в редовното кандидатстване ще са налични онлайн в средата на март на специален портал: https://decisions.mit.edu/

 

На посочения портал е потвърдено, че решението се очаква на: 14 март в 6:28 PM Eastern Time.

 

Кандидатите трябва да поместят потребителския си име и парола, които са ползвали в MyMIT, за да потвърдят профила си. И докато чакат решението, от университета съветват кандидатите да намалят напрежението и стреса, като се замислят какво са отговорили на въпрос 11а – какво наистина правят за удоволствие. След това да започнат да го правят, докато чакат решенията. Така времето неусетно ще мине и решенията вече ще са налични.

 

MIT е едно от най-селективните и желани елитни училища в света. Самите кандидати определят шанса си да бъдат приети там на около 1%. Това е по-скоро късмет, смятат споделящите в College Confidential. Никой точно не може да прогнозира дали някой ще бъде приет или отхвърлен. Всички кандидатстващи са с изключителни резултати, успехи и талати. Конкуренцията е голяма. Така че, който и да бъде избрат, винаги ще е много успешен и талантлив.

 

pie-1446373_640

 

Кандидатите имат традиция да си приготвят пай за празника на числото Пи и заедно с други събратя да тръпнат в очакване на решенията на офиса по прием на MIT. Тъй като вероятността за отказ е по-голяма, с нещо сладично ще разведрят лошото си настроение и ще се насладят на пая в добра компания.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".