Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Да помогнем на математическия отбор на 125-то училище в София за състезание в Пекин

Да помогнем на математическия отбор на 125-то училище в София за състезание в Пекин

125 sou sgrada

Здравейте ,

Група родители и ръководството на 125 СОУ „Боян Пенев“, организираме акция за дарение за отбора по математика към училището, за участието му в международно математическо състезание в Пекин, Китай.
http://www.wmtc-math.net/en/whatwmtc.htm

125 СОУ „Боян Пенев“ е училището, в чиято математическа паралелка учат децата ни. В момента учениците от 6 „е“ клас са в очакване на това дали ще се съберат средства за изпращането на отбор от 6 ученика. Много е трудно да обясниш на деца, които са положили усилия, че нищо няма да се получи, защото липсват средства..

Училището е получило официална покана за участие от организаторите на състезанието.

125 СОУ е единственото неспециализирано общообразователно училище в България, чиито математически паралелки през годините са постигали успехи, включително на международно ниво, наравно с отборите на най-силните ни математически гимназии. Учениците от 125 СОУ се върнаха с медали и отличия от: Международно математическо състезание в Хонг Конг (2006); Международно Математическо състезание в Чанг Мей, Тайланд (2008); Международно Математическо състезание в Индия (2009); Международно математическо състезание в Хонг Конг (2010); Международно състезание по математика за ученици до 14 години в Хонг Конг (2012).

Важна информация:

Разходите за пътя и престоя на едно дете са 1000 евро, т.е. общата сума, която е необходимо да се събере е 6 000 евро. Краен срок за събиране на средствата е 11.11.2012 г.

Банкова сметка на 125-то СОУ „проф.Боян Пенев“ , само за юридически лица:

BG 10 SOMB 91303119632600, Общинска банка, клон «Младост», основание – състезание в Пекин

При желание за дарение на училището:

І. Дарителят попълва и представя следните документи:
– Заявление за дарение, придружено с копие от съдебна регистрация; данъчна регистрация; БУЛСТАТ; Удостоверение за актуално състояние; Декларация по чл.6 от Наредбата за реда за получаване и управление на даренията в Столична община

ІІ. Дарителят и училището подписват Договор за дарение.

Ако сте частно лице и имате въпроси по повод дарения, можете  да се обърнете към:
г-н Димитър Димитров, ръководител на отбора:

тел:0896616549

e-mail: dimitrov@netbg.com

Остава валиден и следния линк – http://www.namaleno.bg/team.php?id=896 – за ваучери, под формата на дарение.

Писмото е изпратено от Светла Великова, родител на 6-класник в 125-то СОУ в София.

Danybon се присъединява към призива на родителите и учителите от училището да помогнем на децата да заминат за международното математическо състезание в Пекин и да представят достойно България.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.