Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Пролетни математически състезания (2019)

Пролетни математически състезания (2019)

обн. 30.03.2019

От 29 до 31 март 2019 г. в Шумен и Варна, на 30 март – за 4 клас

 

mg varna pms

 

Нова информация

 

Резултати от ПМС – 8-12 клас 

Резултати от ПМС – 5-7 клас

5 клас

6 клас

7 клас

 

 

Основна информация

 

Пролетните математически състезания ще се проведат от 29 до 31 март 2019 г. Учениците от 5 до 7 клас ще се явяват в Шумен, а от 8 до 12 клас във Варна.
РУО София-град публикува информация за провеждането на Пролетните математически състезания в три съобщения.

 

Информация за 4 клас в София

 

Пролетното математическо състезание за ученици от IV клас ще се проведе на 30.03.2019г. от 09.00 ч. в следните училища домакини: 145. ОУ, 20. ОУ и 56. СУ. Цялата информация прочетете тук.

 

Информация за 5-7 клас

 

Пролетни математически състезания за ученици от V до VII клас

 

От 29.03.2019 г. до 31.03.2019 г. в гр. Шумен ще се проведат Пролетните математически състезания за ученици от V до VII клас.

Организатори на състезанието са Министерството на образованието и науката и Регионалното управление на образованието – Шумен.

Домакини на Пролетните математически състезания за ученици от V до VII клас са РУО – Шумен и ППМГ „Нанчо Попович“ – гр. Шумен.

За място на провеждане е определена ППМГ „Нанчо Попович“ – гр. Шумен.

 

И още:

 

Предварителната регистрацията на участниците се осъществява до 06.03.2019 г., чрез попълване на електронен формуляр на адрес: https://goo.gl/forms/mJidjfqzvx29YWcA3

За участието на ученик под 16 години в Пролетните математически състезания всеки родител/настойник/попечител, носещ родителска отговорност, подава декларация за съгласие за публикуване.

Сканираните декларации на учениците да се изпратят до 06.03.2019 г. на e-mail: pms_shumen@abv.bg.

Регистрацията се приема за действителна, ако е постъпила в срок.

Допускането на учениците до участие в състезанието ще се осъществява само срещу представяне на ученическа книжка или ученическа карта.

Електронната форма за регистрация, програмата и още актуална информация за състезанието може да намерите на сайта на ППМГ „Нанчо Попович“, гр. Шумен – www.pmg.icon.bg.

Ръководителите на отборите сами правят резервация в хотел, който са избрали.

Финансовите средства, необходими за участие в състезанието, са за сметка на заявителите.

 

Още информация и контакти можете да намерите тук.

 

Информация за 8-12 клас

 

Пролетни математически състезания за ученици от VIII до XII клас

 

От 29.03.2019 г. до 31.03.2019 г. във Варна ще се проведат Пролетни математически състезания за ученици от VIII до XII клас. Организатори на състезанието са МОН, РУО-Варна и СМБ – Секция Варна.

Домакини на състезанието са Регионално управление на образованието-Варна и Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ – гр. Варна.

За място на провеждане е определена МГ „Д-р Петър Берон“ – гр. Варна.

 

И още:

 

В срок до 08.03.2019 г. Ръководителите на отбори, които желаят да участват в състезанието следва да изпратят на e-mail: pms_varna2019@abv.bg:

Файл на Excel с попълнените по изискването таблици (по приложения образец).

Сканираната поименна заявка за участие (по приложения образец).

Сканираните декларации за съгласие за публично оповестяване на резултатите (по образец).

Сканиран списък на учениците, подали декларация (по образец) за съгласие за публично оповестяване на резултатите (списъкът трябва да е с подпис и печат на директора).

Сканиран списък на учениците, които не желаят техните резултати да бъдат обявявани публично (списъкът трябва да е с подпис и печат на директора).

За участието си в Пролетни математически състезания всеки ученик, в случай че има навършени 16 години, или съответно родителят /настойникът/ попечителят, носещ родителска отговорност за ученика, подава декларация по образец за съгласие за публично оповестяване на резултатите.

Резервациите и договарянето за настаняването в хотелите се осъществяват от ръководителите. Финансовите средства, необходими за участие в състезанието, са за сметка на заявителите (училища, общини, РУО, спонсори и др.).

След 08.03.2019 г. заявки не се приемат.

 

Още информация – тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".