Рубрики
Начало » Блог » По пътя към Ямбол и математическото състезание „Роман Хайнацки“

По пътя към Ямбол и математическото състезание „Роман Хайнацки“

roman haidacki avtobus 3

С Ники (сина ми) вече пътуваме към Ямбол за математическото състезание „Роман Хайнацки“, В автобуса има нет и мога да пиша. Зад нас на седалките са децата от 104-то училище. Запознах се с Михаела – една от първенците на 4 клас, с майка й и с тяхната учителка.

Децата са доста развълнувани. Говореха си кой колко задачи е решил без грешка. Много възпитани дечица.

Отдавна не съм пътувала с автобус. Голямо удобство е, че има Интернет. Малко ми е тесничко, защото пиша от компютъра си, но все пак си е голям плюс. Човек може да свърши доста работа. Из София доста друсаше от неравните пътища и кръпки, но сега на магистралата е по-добре. Ако имам изядени букви – моля за извинение. „Офисът“ ми е тесничък и съм с леко подскачащ компютър.

И автобусната фирма, и хотела избрах по препоръка на Светла Великова, която е възпитаничка на ямболската математическа гимназия и вчера ви разказа за училището си и за Роман Хайнацки. Много е ценно, когато някой по-запознат те насочи. Автобусът спирал близо до хотела, а пък математическата гимназия била също на метри от него.

След обед ще се разходим до математическата гимназия, за да се регистрира синът ми за участие. Довечера аз пък ще присъствам на техническата конференция, за да чуя указанията на организаторите.

Ако има нет в хотела, ще ви държа в течение какво се случва и ще се включвам често (надявам се). Обещала съм на доста родители. Но важното е да има нет.

Та така, бавно и славно започвам да се превръщам вече в хроникьор на математическите състезания, но по-добре да си уплътнявам полезно времето с нещо, което умея и да ви споделям какво виждам, чувам, разбирам, а и без това ще съм там със сина ми. Заредена съм с фотоапарат, компютър, а информацията бързо я запомням и ще я препредавам. Важно да имам нет, разбира се. Знам колко е ценна за всички родители всяка информацийка от места, където са децата им.

Малко снимки от пътя към Ямбол:

roman haidacki avtobus 4

roman haidacki avtobus 1roman haidacki avtobus 5

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.