Рубрики
Начало » Образование » Ако кандидатствате в Принстън, пазете си оценените писмени работи от гимназията

Ако кандидатствате в Принстън, пазете си оценените писмени работи от гимназията

Писмената работа трябва да е на английски,  а не преведена.

princeton-94282_640

 

Ако кандидатстване в Принстън, важно е да си запазите хубавите писмени работи от последните три години на гимназията. Това е изискване при кандидатстването в престижния университет. Писмената работа трябва да е написана на английски, а не да е превод на английски. Необходимо е да има оценка и коментар от съответния преподавател. Добре е да бъде по някой от следните предмети – история, социални науки или английски. Може да бъде писмена работа, есе, изследователска работа, изпитна работа.

 

Изискването е необходимо, за да може комисията по прием в Принстън да се ориентира за писмения изказ на кандидата в академична среда.

 

В Принстън се прилага „холистичен подход“ при оценяване на всяка кандидатура, т.е. не е важен само един критерий, а се гледат SAT, успех, препоръки от учители, извънкласни дейности, есета (общото в Common App и допълнителните, тази) оценена писмена работа и др.

 

Писмената работа се „закача“ в платформата Common App за Принстън или може да се изпрати по имейл на университета.

 

Дори и вече да сте приет да учите другаде, за всеки случай пак си пазете тези оценени писмени работи. Ако решите да се възползвате от възможността за прехвърляне в друг университет и това е Пристън, пак ще се изисква от вас да покажете такава разработка, но от последните две години на гимназията.

 

В Пристън сред най-честите въпроси, които получават при кандидатстването, е именно за тези оценени писмени работи. От университета пишат, че насърчават кандидатите си да си намерят старите работи, дори и ако вече са завършили. Ако не успеят, тяхната кандидатура ще се разгледа, но наблягат на факта, че така ще имат по-малко информация за самия кандидат.

 

Подробна информация можете да намерите тук: https://admission.princeton.edu/updated-application-requirements и https://admission.princeton.edu/faqs#graded-written-paper. Вписана е и при насоките за международните кандидат-студенти: https://admission.princeton.edu/how-apply/international-students.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".