Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Национално състезание по елементарна математика „Турнир проф. Борислав Боянов”

Национално състезание по елементарна математика „Турнир проф. Борислав Боянов”

Информацията за състезанието е на Людмила Стоянова

(обн. 30.3.2016 – 15,30 ч.)

By Georgi Hristozov (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons

By Georgi Hristozov (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons

Нова информация

Днес станаха ясни резултатите от вторият кръг на турнира. Журито на инициативата обяви своето решение:

Купата на ФМИ се присъжда на Станислав Георгиев Димитров.

Тримата участници, събрали максимален брой точки (40), си поделят паричната награда в размер на 2000 лв., както следва:

- Станислав Георгиев Димитров – 700 лв.
– Александър Незабравков Чергански и Младен Георгиев Вълков – по 650 лв.

Анализ от Людмила Стоянова:

Това е списъкът с класираните след 1-ви кръг. Както се вижда от него, били са класирани 57 състезатели, а в крайна сметка на 2-ри кръг има информация само за 38 – може би само толкова са успяли да присъстват или има някаква промяна в списъка на допуснатите, за което се съмнявам – иначе предполагам биха я публикували!

 

Благодаря на Людмила Стоянова за информацията, обобщението и анализа!

 

Основна информация

Вторият кръг на Националното състезание по елементарна математика „Турнир проф. Борислав Боянов” ще се проведе на 19 март 2016 г., събота, от 09:00 часа. Инициативата е на Факултета по математика и иинформатика към Софийския университет. Първият кръг се проведе на 20 февруари 2016 г.

 

На сайта на организаторите вече са качени задачите, оценяването и класирането  (общо, по градове и по имена) от първия кръг:

 

  • Резултати от Първи кръг

Общо класиране

Резултати  (по места на явяване)

Резултати  (по име)

 

В списъка на класираните за 2-ри кръг се виждат имената на някои от най-известните ни състезатели – участници в международни състезания.

 

Първият кръг се организира  по  схемата на  кандидатстудентския конкурс по математика  в Софийския университет: 8 задачи за 4 часа. Провежда се в математическите гимназии в страната.

 

Вторият кръг на турнира се провежда във ФМИ и задачите имат по-творчески характер. На него се определя победител, който получава купата на ФМИ. Първите в класирането и най-добре представилият се ученик си поделят наградния фонд от 2000 лева. Най-добре представителите се участници на втория кръг получават оценка по математика, която, ако е над Много добър (5.00), се признава за резултат от кандидатстудентски изпит по Математика ІІ равнище за кандидатстване във ФМИ през 2016 г.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.