Рубрики
Начало » Образование » Училища » Кандидатстване » Прогноза за баловете на второ класиране за прием в гимназиите в София (2015)

Прогноза за баловете на второ класиране за прием в гимназиите в София (2015)

Прогнозата е изготвена от Биляна в помощ на други родители

frenska gimnazia

 

Биляна е родител на 8-класничка в елитна гимназия в София. От две години следи как се движат баловете за прием след 7 клас в софийските училища. В свободното си време и с идеята да е полезна на другите родители, е изготвила своя прогноза какви ще бъдат баловете за второ класиране тази година в столицата.

В писмо до „Данибон“ Биляна споделя:

 

„Тази статистика ми е като игра и за почивка и е възможно да има грешки.

Прогнозата за баловете:
Обхват: Само за езикови гимназии, където приемът е с квоти по пол и с относително висок бал. Това мога да направя с публикуваната информация.
Базира се на статистиките на РИО за минимален бал предни години. Там информацията е смесена – момчета, момичета и без квоти. В някои училища приемът е с квоти по пол, а в други не е.
Разделих прогнозата на листа по пол – момичета и момчета. За училищата без квоти – няма прогнози. Видях, че при мъжете липсват някои паралелки и ги допълних.
Правя тези статистики за релакс (сериозно).
Биляна се надява прогнозата й да е полезна и за други родители. Помествам я в „Данибон“ с увереността, че ще е добър ориентир за 7-класниците и техните семейства. Самата аз не съм минавала през процедурите по кандидатстване за гимназии след 7 клас, нямам личен опит и не следя от толкова близо нещата. Радвам се на всякакво съдействие от по-опитни родители, които имат желание да помогнат и на другите.
Можете да я изтеглите през линка по-долу (отидете на синия линк и кликнете върху него, така ще си свалите документа на своя компютър):

Прогноза за баловете за второ класиране за прием в гимназиите в София (2015)

Можете да го прегледате и през Гугъл документи – тук.

В „Данибон“ сме разчитали на статистическите умения на Биляна и при други случаи – при обсъждане на идеята „Парите следват детето“, а така също и при оформяне на класацията на училищата в София въз основа на матурите в 7 клас през 2014 година, когато файлът на МОН беше доста разхвърлен и объркан.
Благодаря, Биляна!

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.