Рубрики
Начало » Образование » Първи кръг на Националната олимпиада по информатика (2019)

Първи кръг на Националната олимпиада по информатика (2019)

обн. 5.1.2019

smg sgrada may 2018 oblaci

 

Задачите

Теми на Националната комисия по възрастови групи: ABCDEобщ архив

източник: http://keleved.com/

 

Нова информация

 

 

Последни новини от организаторите: вижте тук

 

По време на първия кръг на олимпиадата ще можете да изпращате решенията си директно към автоматизирана система за проверка. Системата е същата, която се използва по време на Есенния градски турнир. Вижте кратко обяснение как да се свържете и работите със системата.

 

 

Тестващата ситема ще предоставя текста на задачите в електронен вид и задачите няма да Ви се дават разпечатани на хартия, освен ако изрично не поискате от квесторите да Ви бъдат разпечатани.

 

По време на олимпиадата ще може да отправяте въпроси по условията на задачите. Въпросите Ви ще бъдат препредадени на Националната комисия, което изисква малко време – бъдете търпеливи докато Ви бъде отговорено. Отговорите на най-често задавани въпроси се публикуват също и в сайта keleved.com

 

Тестващата система предоставя информация за ограничения по време и по памет при изпълнение на програмите Ви – няма нужда да отправяте подобни запитвания към комисията.

 

По време на олимпиадата тестващата система ще дава частична обратна връзка за процеса на тестване на задачите: системата ще тества задачите Ви с пълния комплект тестове, но ще съобщава резултатите САМО за около 30-40% от тях.

 

За класиране ще се отчита най-доброто от решенията Ви по дадена задача, а не последното изпратено.

 

Пароли и потребителски имена за свързване с тестващата система ще Ви раздадат квесторите в изпитните зали.

 

Очаквайте първите предварителни резултати от олимпиадата за София в късния следобед на 5 януари.

 

Обосновани (!) контестации ще се приемат до 12:00 часа на 8 януари 2019 г. на следния мейл-адрес: informatika.sofia@gmail.com

 

 

Участници и кой в кое училище се явява: https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vRQQqk9RHYsUAe96KGkKT4nX3N8Bqu7SDQiXCOq_ez9XAZgg0UrpNDBsuYiDtN-SnjosZ67dnUzwowp/pubhtml?gid=1098191872&single=false

 

Oсновна информация 

 

Първият кръг на Националната олимпиада по информатика ще се проведе на 5 януари 2019 г. от 9:00 часа, съобщават организаторите за София. Тя е за ученици от 4 до 12 клас.

 

В София участниците трябва да се регистрират тук. Платформата е активна до 24 часа на 25 декември 2018 г. Има възможност за явяване в СМГ, НПМГ, ПЧМГ и 125 СУ. Участниците трябва да заемат местата си в определените им училища за явяване най-късно до 8:30 часа. След този час в изпитните зали няма да се допускат закъснели участници, пишат организаторите.

 

Регламент на олимпиадата

 

Информация за олимпиадата можете да прочетете на офицалната страница на проявата Sofia Code.

 

Темите ще бъдат  публиквани в http://www.math.bas.bg/infos/ и в keleved.com в 8:30 часа на 5 януари 2019 г. (събота).

 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".