Рубрики
Начало » Образование » Училища » Кандидатстване » Излезе първото класиране за гимназиите (2020)

Излезе първото класиране за гимназиите (2020)

 

1 AEG Sofia 2

 

Излезе първото класиране за гимназиите, съобщиха за Данибон родители на 7-класници. Данните могат да бъдат намерени на сайта: https://priem.mon.bg/. Поради големия трафик много родители се оплакват, че не могат да отворят сайта.

 

От МОН съобщиха:

 

Седмокласниците могат да проверят къде са приети като въведат входящ номер и код за достъп на интернет адрес: https://priem.mon.bg/

Приетите ученици в първия етап на класиране се записват до 16 юли, включително.

Тези, които искат да участват във второ класиране, трябва да подадат заявление до 16 юли в училището, в което са приети.

Учениците, които не са приети по нито едно от желанията, автоматично участват във второ класиране.

Вторият етап на класиране приключва до 20 юли 2020 г.

 

 

Първото класиране се появи около 8,40 ч. Днес беше крайният срок. Има отделна рубрика „Класиране“, където се появява резултатът. Намира се под рубриката с желанията. В рубриката „Класиране“ е записано:

 

 

За II класиране е важно да знаете:

1. Ако сте приети на второ класиране, следва да отидете в училището, в което сте приети, и да се запишете. Ако не се запишете, то губите мястото си във второ класиране.
2. Ако не сте приети на второ класиране, то единственият вариант е да участвате в трето класиране.

За участие в трето класиране, трябва да се подаде ново заявление през системата онлайн. В него вие ще може да подредите нови желания за класиране само за паралелки, в които има останали след второ класиране свободни места.

3. Ако сте класирани в професионална паралелка е необходимо да се представи медицинско свидетелство при записването. Ако не го представите при записването, то губите мястото си в класирането.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".