Рубрики
Начало » Образование » Справочник » Класации » Национален рейтинг на състезателите по математика след Зимните математически състезания (2015)

Национален рейтинг на състезателите по математика след Зимните математически състезания (2015)

rejting mathНа сайта на Националния отбор по математика е публикуван рейтингът на състезателите по математика след Зимните математически състезания. Рейтингът е за състезатели от 8 до 12 клас. Има и няколко 7-класници, които са в групата на 8-класниците.

Имайте предвид, че състезанията, които са включени в рейтинга, са изкючително сериозни и тежки, а участниците в тях обикновено са много силни състезатели и са членове на отборите по математика в различните училища. Т.е. това е рейтинг на много силни състезатели от сериозни състезания, които са важни и за формиране на националните отбори на България по математика.

В рейтинга за 8 клас към момента са включени състезанията – Есенен математически турнир и Зимни математически състезания. Отчетени са резултатите на 180 състезатели. Начело са двама състезатели – Борислав Антов и Иван-Александър Мавров от София с рейтинг 1222,5.

В рейтинга за 9 клас са включени и Пролетните математически състезания от 2014 г освен двете тазгодишни – Есенен математически турнир и Зимни математически състезания. Отчетени са резултатите на 164 състезатели. Начело застава Константин Радосветов Гаров от Бургас с рейтинг 1350,4.

В рейтинга на 10 клас са включени още и резултатите от Националната олимпиада по математика, а така също и проведени контролни. Отчетени са резултатите на 134 състезатели. Начело застава Виолета Найденова от София с рейтинг 1807,8.

В рейтинга на 11 клас участват същите състезания като тези за 10 клас. Отчетени са резултатите на 98 състезатели. Начело застава Деница Маркова от София с рейтинг 1988,5.

В рейтинга на 11 клас участват същите състезания като тези за 10 и 11 клас. Отчетени са резултатите на 75 състезатели. Начело застава Любен Личев от Плевен с рейтинг 2341,1.

Целият рейтинг можете да го разгледате на сайта на Националния отбор по математика или на директния линк.

снимка и източник на информацията: сайтът на Националния отбор по математика

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.