Рубрики
Начало » Образование » Училища » Класове » Излязоха резултатите от изпитите в 7 клас (2019)

Излязоха резултатите от изпитите в 7 клас (2019)

 

mon danybon 1

 

Малко след 16 часа излязоха резултатите от изпитите в 7 клас. Могат да се проверят на сайта на МОН: https://priem.mon.bg/. Трябва да се въведе входящ номер и код за достъп.

 

От МОН съобщават:

 

Учениците и родителите вече могат да проверяват резултатите от националните външни оценявания след VII клас по български език и литература и по математика.

Проверката става с входящ номер и идентификационен код на адрес: http://priem.mon.bg

Обявяването на резултатите по-рано ще осигури на децата и родителите достатъчно време, за да направят избор на училище, профил или на специалност от професия според бала на ученика.

Срокът за подаване на заявленията за класиране е от 3 юли до 5 юли 2019 г.

Учениците могат да кандидатстват за прием в неограничен брой училища. Кандидатстването е електронно. Всяка избрана паралелка трябва да бъде вписана като отделно желание.

 

 

Седмокласниците се явиха на 17 и 19 юни на матури по български и математика, а по желание и на чужд език на 21 юни.

 

Запознаването с оценените работи на учениците от 7 клас, явили се на НВО по БЕЛ и по математика, и които желаят да видят сканираните си и оценени изпитни работи (по електронен път в системата за запознаване), ще се осъществи на 28 юни, 1 юли и 2 юли, съобщават от РУО София-град.

 

БЕЛ – в сградата на ПГЕА, кв. „Овча купел“, бул. „Овча купел“ № 1 от 8:30 – 12:00 ч. и 13:30 – 17:30 ч.

Математика – в сградата на СПГЕ „Джон Атанасов“, кв. „Изток“, ул. „Райко Алексиев“ № 46 от 8:30 – 12:00 ч. и 13:30 – 17:30 ч.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".