Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Резултатите от „Европейското кенгуру“ за София – на 29 март 2021 г.

Резултатите от „Европейското кенгуру“ за София – на 29 март 2021 г.

 

background-5594879_640

 

Резултати в София: 

http://www.107ou.com/evropejsko-kenguru-2021-g/

 

Информация от 107 ОУ:

За Ваше удобство във файловете по училища и точки може да щракнете стрелката в горния десен ъгъл на клетката Училище, да премахнете отметката в първата кутия (Select All) и да отметнете кутията на училището на своето дете.
Желаещите родители да се запознаят с работите на децата си може да го направят на 31.03.2021 г. от 11:00 до 12:00 и на 01.04.2021 г. от 14:00 до 15:00. На родителите се представя само бланката с попълнени отговори без условията на задачите и без възможност за записване и снимане. Родителите удостоверяват връзката с детето си чрез акт за раждане на детето, лична карта или международен паспорт на родител и лична ученическа карта на детето.

източник: http://www.107ou.com/evropejsko-kenguru-2021-g/

 

Резултатите от математическото състезание „Европейско кенгуру“ ще бъдат публикувани на 29 март 2021 г. след 15 ч. на сайта на 107 ОУ, съобщават от РУО София-град. Причината, която се посочва за забавянето, е големият брой участници и преминаването на онлайн обучение.

 

 

Във връзка с големия брой ученици от I до IV клас, взели участие в Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“ на 18.03.2021 г. и преминаване на училищата в област София-град на обучение в електронна среда от разстояние, Ви уведомявам, че резултатите на учениците от I до IV клас от състезанието ще бъдат обявени на сайта на 107. ОУ „Хан Крум“ на 29.03.2021 г. след 15.00 часа.

 

Състезанието „Европейско кенгуру“ се проведе на 18 март, но само за 1-4 клас. За големите ученици беше отложено.

 

Следете новините около състезанието и излизането на резултатите в други градове – тук.

 

Директорът на 107 ОУ Данко Калапиш съобщи във Фейсбук страницата на Данибон:

 

Във връзка с написаното бих искал да Ви информирам, че проверката (от двама проверители и техническо лице, въвеждащо резултати) на работите приключи ВЧЕРА! Резултатите са внесени днес на всички ученици, общо 13125 деца от 1 до 4 клас. Към момента все още има работи на ученици, които не са написали своето име и уточняваме имената на всяко едно от тях . Като директор изисквам квесторските протоколи от училищата, предали работи без имена на децата. Проверката на всеки такъв случай отнема понякога два и повече часа, в зависимост от броя участници в съответното училище. Нито проверителна комисия, нито техническа комисия, нито ръководството на училището сме почивали миналия уикенд, за да се справим! Затрудненията ни всъщност идват именно от тези неща. Преди да пуснем официално протоколите на децата от цяла София, също искаме директорите на училищата-домакини да проверят и въведените фиктивни номера на заявилите такова желание ученици, тъй като някъде в списъците на заявилите желание са описани само фиктивни номера, а не имена на децата – участници. Като координатор на състезанието ще поискам промяна в регламента му, касаещо неговата проверка. Не е нужно всички класове да се проверяват от областна комисия, а само тези на 4. клас. Също така е важно да осъзнаем, че не бива всяко първо дете в първи клас да се явява на това състезание, защото неговата идея не е масовост, а изява на деца с интереси и талант в областта на математиката и поголовното явяване на първокласниците, както и доста често провала, който преживяват на състезанието водят до отвращаване от математиката. И за финал, заявилите участници от пети до ДВАНАДЕСЕТИ КЛАС са по-малко от две хиляди работи за цяла София…на фона на 13125 от първи до четвърти клас и на фона на 14 хиляди явили се от 1 до 12 клас през 2019 година. В случай, че успеем бързо да открием децата без имена ( до момента над 100 такива вече открити) и уточним коректно фиктивните номера, можем и по-рано да пуснем резултатите. Важно е да бъдем коректни към всяко дете, защото екипът на 107. ОУ ВИНАГИ ПОДХОЖДА С МИСЪЛ И ГРИЖА за ВСЯКО дете! Вярвам, че всеки един родител ще разбере нашата грижа към децата! Пожелавам здраве и успех на всяко явило се дете на Европейско Кенгуру!

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".