Рубрики
Начало » Образование » РИО София информира за успехи от Австралийската математическа олимпиада

РИО София информира за успехи от Австралийската математическа олимпиада

rio sofia avstralijska olimpiada

Регионалният инспекторат по образованието в София информира на интернет страницата си за постижения на ученици от столични училища, които се явиха на Австралийската математическа олимпиада (AIMO) в Детската академия на науките, изкуствата и спорта.

В информацията на РИО София се казва:

„Най-висок резултат сред българските участници в София е постигнал 7-класникът от СМГ Иво Петров. Той е носител на наградата HIGH DISTINCTION AWARD. Само 9 ученици от 7 клас са носители на тази награда. Иво е в топ 10 на Австралийската олимпиада за своята възрастова група, а в общото класиране от 1306 ученици от 7. до 10. клас само 22 участници имат по-висока награда от тази на Иво.

Алек Димитров, 7 клас, ПЧМГ, е носител на DISTINCTION AWARD и е един от 12-те участници от 7. клас, получили това отличие.

Николай Благоев, 8 клас, Американски колеж в София, е носител на DISTINCTION AWARD и е един от 35-те участници от 8. клас, получили това отличие.

Кирил Бангачев, 9 клас, СМГ, е носител на DISTINCTION AWARD и е един от 62-та участници от 9. клас, получили това отличие.

Състезанието се проведе малко преди началото на учебната година – на 11.09.2014 г. Работите на учениците се оценяваха от организаторите в Канбера, Австралия.

В Австралийската олимпиада участваха 1306 ученици от 198 училища от цял свят. В България тя се проведе за първи път и имаше двама организатори – в София и в Пловдив.“

Освен в Детската академия в София български участници се явиха и в Академия „21 век“ в Пловдив, където също имаше изключително силни резултати на наши ученици.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.