Рубрики
Начало » Блог » Математическо състезание „Иван Салабашев“ 2012 – ЗАДАЧИ, ОТГОВОРИ, РЕШЕНИЯ

Математическо състезание „Иван Салабашев“ 2012 – ЗАДАЧИ, ОТГОВОРИ, РЕШЕНИЯ

nikolay blagoeva ivan salabashev 2012 medal

Преди малко НПМГ публикува на сайта си задачите, решенията и отговорите от математическото състезание „Иван Салабашев“, което се проведе днес от 10 до 12 часа.

Това е един от най-сложните математически турнири и се слави с изключително интересни и трудни задачи.

БОНУС: Снимки от националното награждаване от математическото състезание „Иван Салабашев“ 2012

Отговорите на задачите за всички класове можете да ги намерите на сайта на НПМГ. Националното класиране ще бъде обявено на сайта на организаторите. Дискусии около състезанието можете да следите в темата„Математически турнири“.

А ето и директни линкове по класове на задачите, решенията и отговорите:

2 клас

3 клас

4 клас

5 клас

6 клас

7 клас

8-9 клас

10-12 клас

Снимки от награждаването:

nikolay blagoeva ivan salabashev 2012 1 emil kolev salabashev 2012 emil kolev salabashev 2012 2 cveta radoslavova salabashev 2012

medali salabashev 2012 medali salabashev 2012 2 yana gavrilova salabashev 2012 nikolay blagoev salabashev 2012 gramota i medal nikolay blagoeva ivan salabashev 2012 gramota medal

 

statistika ivan salabashev 2012 nikolay blagoeva ivan salabashev 2012 3 nikolay blagoeva ivan salabashev 2012 4

 

nikolay blagoeva ivan salabashev 2012

Регламент:

Турнирът е предназначен за ученици от 2. до 12. клас. С изключение на последната, темите включват по 15 задачи, първите десет от които са с избираем отговор, а останалите са с открит (числов) отговор. Верен отговор на всяка от първите десет задачи носи по 3 точки, а за верен отговор на всеки от последните пет въпроса се получават 6 точки. Общата тема за 10., 11. и 12. клас е съставена от 6 въпроса с избираем отговор и две задачи, като за верен отоговор на всеки от въпросите се получават по 3 точки, а за пълно решение на всяка от задачите се получават по 6 точки. Решенията на двете задачи трябва да бъдат подробно обяснени.

Класирането на учениците на Математическия турнир „Иван Салабашев“ е национално и ще бъде обявено на сайта на турнира след 20 декември 2012 г. (информация от сайта на НПМГ).

Отново оферта от частно училище „Евростар“ към победителите, публикувано на сайта на организаторите:

В ЧСОУ „Евростар” формирането на математически знания и умения е дейност, на която се отделя специално,  приоритетно внимание. Училището е приемник и продължител на 30 годишния успешен опит на Школа „Иванови” в обучението по математика.

Ръководството на ЧСОУ „Евростар” предлага  следната подкрепа към организаторите и участниците в  математическия турнир „Иван Салабашев” :

1.       Учениците, заели първо място в състезанието, което ще се проведе на 1.ХІІ. 2012 за ІІІ, V, VІ , VІІ, VІІІ и ІХ клас, могат да се запишат още тази учебна година в ЧСОУ „Евростар”. Цялата такса за обучение в размер на  5 700 лв.  се поема от „Евростар”.

2.       Учениците, заели второ място в състезанието, което ще се проведе на 1.ХІІ. 2012 за ІІІ, V, VІ , VІІ, VІІІ и ІХ клас, могат да се запишат още тази учебна година в ЧСОУ „Евростар”.  Училището поема  50 % от таксата за обучение.

3.       Учениците, заели трето място в състезанието, което ще се проведе на 1.ХІІ. 2012 за ІІІ, V, VІ , VІІ, VІІІ и ІХ клас, могат да се запишат още тази учебна година в ЧСОУ „Евростар”.  Училището поема  30 % от таксата за обучение.

Освен солидна математическа подготовка, учениците на  ЧСОУ „Евростар”  още в края на VІІ клас получават знания и умения по английски и немски език, съответстващи на нивото на завършен подготвителен клас едновременно в немска и английска гимназии.  Знанията се валидират чрез явяване пред комисии в Goethe Institut и British Council за получаване на съответните сертификати от  Общоевропейската езикова рамка. Съгласно рейтинг-скалата на МОМН , ЧСОУ „Евростар” е на първо място сред софийските училища в обучението по немски език за учебната 2012-2013 год.

Кандидатстването в ЧСОУ”Евростар” на лауреатите от математическия турнир „Иван Салабашев” става чрез подаване на заявление до Директора на училището  подписано от родителя на ученика и доц. Емил Колев – представител на  организаторите на турнира. Крайният срок за подаване на заявлението е 5 работни дни след официалното обявяване на резултатите от математическия турнир „Иван Салабашев”

 

източник: НПМГ, сайта на организаторите

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.