Рубрики

SASMO 2017

обн. 17.4.2017

sasmo blanki

 

Нова информация

 

Съобщение от организаторите у нас, поместено на Фейсбук страницата на 11 април 2017

 

На 8 април 2017 г. за 4- та поредна година в България се проведе Singapore and Asian Schools Math Olympiad (SASMO).
В него участваха 120 ученици от София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Перник, Ямбол, Хасково, Габрово, Велико Търново, Добрич, Сливен, Шумен, Враца,
Казанлък, Раднево, Банкя и Велинград.
Състезанието се проведе за 90 минути, през които учениците решаваха 25 задачи във възрастовите групи от втори до десети клас.
Резултати от SASMO ще бъдат обявени в началото на май на електронната страница на състезанието.
Тогава ще стане и ясна котата за участие на България във финала SIMOC на 15 юли 2017 г. в Сингапур (брой ученици и брой придружаващи ръководители).

 

Основна информация

 

На 8 април 2017 година в България ще се проведе Математическата олимпиада на училищата от Сингапур и Азия (Singapore&Asian Schools Math Olympiad – SASMO). Това е състезание за ученици от 2 до 12 клас. Задачите от 2 до 7 клас ще бъдат на български език, а от 8 до 12 – на английски език.

 

Организатор за България е математикът от Стара Загора – Любомир Любенов, който е водеща фигура и на състезанието „Математика без граници“. Съобщение за SASMO 2017 се появи на Фейсбук страницата Mathematical Mail.

 

Посочени са и организаторите в страната:

София – Детска академия на науките, изкуствата и спорта

Варна – ОЦ „Материка“

Стара Загора – хотел „Верея“, зала 1, 14 часа

 

Финалът на олимпиадата ще се състои в Сингапур от 14 до 17 юли 2017 г., пише на сайта на Детската академия.

 

Напоследък получавам запитвания кои състезания са от календара на Съюза на математиците в България и кои са важни за прием в математическите гимназии. Това състезание не е в календара на СМБ и не е включено за прием в математическите гимназии. То е азиатско и се популяризира у нас в последните години от математика от Стара Загора Любомир Любенов. Българчетата имат силно представяне. Интересно е за върлите почитатели на математическите състезания, които не пропускат такива. Също така и за децата, които искат да се пробват на чуждо състезание. Кои са състезаниятоа от календара на СМБ – проверете тук, а информациите за прием в математическите гимназии – вижте тук.

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".