Рубрики
Начало » Образование » Седмица на „Personal statement“ в UCAS

Седмица на „Personal statement“ в UCAS

 

cambridge sgrada college

 

Платформата за кандидатстване в британските университети UCAS организира седмица за съвети по писането на „Personal statement“ – изложението на кандидат студентите, в което описват защо са избрали дадена специалност  и разказват за себе си, а така също дават доказателства защо са подходящи за дадения курс на обучение. Седмицата е в периода 24-28 септември 2018 г. Официалната страница е https://www.ucas.com/ucas-personal-statement-week-2018, а хаштагът в Туитър и Инстаграм е #ucasps.

 

На 26 септември от 16 ч. (британско време) във Фейсбук ще се отговаря на живо на въпроси относно оформянето на Personal statement.

 

От UCAS препоръчват да се използва специалната страница, която са разработили, за написването на изложението на кандидат студентите.

 

Поместили са и извадки от академични съветници за какво да трябва да се внимава в процеса на писането, а също насочват и 10 места, които ще са полезни.

 

Важно е да се намери и на вярната формула за написването.

 

 

Още важни документи:

 

Personal statement dos and don’ts

2018 UK map of unis and colleges by region

Applying to UCAS presentation

Parent, Guardian, and Carer Guide 2019 entry

International undergraduate guide for parents

Personal statement worksheet

Personal statement mind map

Apply to study in the UK – Bulgarian

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".