Рубрики
Начало » Образование » Училища » Кандидатстване » Сайтът https://priem.mon.bg/ не е работил през уикенда заради превенция от хакерски атаки

Сайтът https://priem.mon.bg/ не е работил през уикенда заради превенция от хакерски атаки

МОН: Резултатите от класирането ще бъдат обявени по график – 13 юли т.г., в рамките на деня.

 

mon danybon 1

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Излезе първото класиране за гимназиите (2021)

 

Сайтът https://priem.mon.bg/, който е преназначен за оценките от изпитите в 7 клас и приема в гимназиите, а и други публични платформи на МОН не са работили през уикенда като превенция срещу хакерски атаки около деня на изборите, информират от министерството в коментар в своята официална Фейсбук страница.

 

От ведомството уверяват, че резултатите от първото класиране ще бъдат обявени по график – на 13 юли, в рамките на деня.

Информацията е публикувана на 12 юли, понеделник, в 16,02 ч. във Фейсбук:

 

Резултатите от класирането ще бъдат обявени по график – 13 юли т.г., в рамките на деня.

 

Публичните платформи на МОН бяха затворени като превенция срещу хакерски атаки в навечерието и в деня на изборите. От тази сутрин платформите отново работят.

 

Това превантивно действие не е накърнило ничии интереси, тъй като резултатите от националното външно оценяване бяха обявени на 28 юни т.г., документи за кандидатстване се подаваха до 7 юли т.г. вкл., а резултатите от класирането след 7 клас ще бъдат обявени на 13 юли т.г.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".