Рубрики
Начало » Образование » Справочник » Класации » Сайт помага да се ориентираме кое училище как се е представило на изпитите в 7 клас

Сайт помага да се ориентираме кое училище как се е представило на изпитите в 7 клас

 

Screenshot from 2021-07-23 23:56:03

 

Сайт помага да се ориентираме кое училище как се е представило на изпитите в 7 клас, научи „Данибон“ от самия създател:

 

Накратко и по същество – за лични цели разработвам софтуер/сайт, с който мога да правя визуални сравнения на училищата според техните резултати от НВО след седми клас. Данните ги взимам директно от data.egov.bg и се опитвам да намеря класация на всички училища за цялата страна, за 2021 г., но не намирам такава.

Сайтът е ето тук:

https://ivandavidov.github.io/nvo

 

Все още се очаква МОН да публикува официалните данни за всичи учебни заведения, а не само за топ 10.

 

В сегашния си вид, сайтът е полезен само за хора от София, Пловдив и Варна, и то ако приемем, че всички амбицирани родители се целят само в тези училища, които към момента съм въвел. Постепенно увеличавам броя на училищата, както и на градовете, като идеята ми е да покрия всички областни градове, но това ще отнеме време. Ако читателите на Вашия блог проявят търпение, докато стигна и до техните градове, пише още създателят на сайта.

 

Сравнения между училищата, които ви интересуват, можете да направите на https://ivandavidov.github.io/nvo.

 

Например аз тествах първо за ЧОУ „Св. София“, СМГ и ПЧМГ, които винаги са в топ 10 на класацията на МОН, а после за всички частни училища, чиито резултати присъстват в сайта:

 

Screenshot from 2021-07-24 00:06:05

Screenshot from 2021-07-24 00:06:14

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".