Рубрики
Начало » Интересно » ДОБРО ОБЩЕСТВО » Кои са най-скъпите частни училища в САЩ?

Кои са най-скъпите частни училища в САЩ?

 

privates schools usa

 

Business Insider направи класация на 50-те най-скъпи частни училища в САЩ. В изследването са обхванати само училищата в дневната си форма на обучение и не са включени пансионите и училищата за деца със специални образователни потребности. Има отделна класация за пансионните гимназии. Таксите в топ 50 най-скъпи частни училища (дневна форма на обучение) варират от 41 000 долара до почти 47 000 долара на година. В много от тях има екстри като за всеки ученик безплатен iPad, храна, която идва директно от фермата, обучение в чужбина за определен период от учебната година, много арт и спортни клубове. А в едно от частните училища дори има и зоопарк – Trevor Zoo в Millbrook School. В други пък уроци се преподава чрез YouTube клипчета, които се гледат като домашна работа от учениците, а в час е отделено много време за дискусии.

Много от скъпите частни училища се намират в Ню Йорк.

Топ 5 на най-скъпите частни гимназии в САЩ:

1. The Lawrenceville School – Lawrenceville, New Jersey, такса  – 46 989 долара. Реалната цена на цялото обучение е 70 000 долара на година, защото включва и пътувания в 13 различни държави. 246 ученици. Училището се намира на 5 мили от Принстън.

2. Salisbury School – Salisbury, Connecticut, такса – 46 364 долара, 310 ученици

3. Avenues: The World School – Ню Йорк (Челси, Манхатън), такса 45 600 долара, 1100 ученици. Отваря през 2012 г. Определено от The New York Times като „най-доброто  образование, което може да се купи с пари“. Родителите са партньори в образователния процес. Идеята е да се отворят 20 такива училища по света, за да могат учениците да се прехвърлят безпроблемно от едно в друго, когато родителите им пътуват.

4. Riverdale Country School – Ню Йорк, Бронкс, такса 44 600 долара, 1060 ученици.

5. The Hotchkiss School – Lakeville, Connecticut, такса 44 575 долара. 600 ученици.

Цялата класация можете да видите в Business Insider.

 

източник: Business Insider

снимка: http://www.lawrenceville.org/

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.