Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Лагер-школи » Съюзът на математиците в България организира лятна лагер школа за победителите от математически състезания

Съюзът на математиците в България организира лятна лагер школа за победителите от математически състезания

 

By Михал Орела [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

By Михал Орела [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Съюзът на математиците в България и фондация „Георги Чиликов“ организират от 29 юли до 4 август лятна лагер-школа за победители и призьори от тестови състезания (Европейско Кенгуру, Иван Салабашев, Черноризец Храбър) през 2015-16 г. във възрастовата група 6-7 клас, съобщи за „Данибон“ проф. Петър Бойваленков. Лагер школата ще бъде в хотел „Финландия“, Пампорово.

 

Лектори ще бъдат изтъкнати наши математици:

 

доц. Емил Колев (ИМИ-БАН)

проф. Петър Бойваленков (ИМИ-БАН)

гл. ас. Невена Събева-Колева (ИМИ-БАН)

Александър Иванов

 

Програмата включва математически игри и забавления, лекции, анимация, екскурзии, многобройни и разнообразни мероприятия и конкурси. Предварителната програма можете да видите тук.

 

Участниците в школата ще заплащат само цената за настаняване (ношувки и храна) в размер на 180 лв., а организаторите и спонсори ще поемат останалите разходи, свърани с школата.

 

Заявки за участие се приемат на е-мейл kangaroo2016@abv.bg до 10.7.2016 (включително). На 11.7.2016 одобрените участници ще бъдат уведомени по имейл. При повече от 60 заявки ще се приемат тези с най-добри резултати от споменатите по-горе състезания за 6-7 клас през учебната 2015-16 г.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".