Рубрики
Начало » Образование » СМГ публикува резултатите си от матурите в 12 клас (2020)

СМГ публикува резултатите си от матурите в 12 клас (2020)

 

smg june 2019 1

 

Софийската математическа гимназия публикува резултатите си от държавните зрелостни изпити и поздрави своите 12-класници за отличното представяне.

 

Средният резултат на матурата по български език и литература е много добър (5.48). СМГ заема шесто място в цяла България. Сред първите десет училища няма нито една друга математическа гимназия, уточняват от училището.  Има трима пълни отличници – Десислава Ил. от XII Д клас, Деница П. и Мариан Р. от XII Е клас. Отличните оценки са 109 от общо явили се 165 зрелостници. Учителите по български език и литература на випуска са Людмил Попов и Пламен Тлаченски.

 

На втория държавен зрелостен изпит мнозинството зрелостници на СМГ са се явили на матура по математика и са постигнали среден резултат отличен 5.74. По математика учениците от СМГ имат 71 пълни шестици, като тридесет и трима ученици имат по 100 точки. Общо отличните оценки по математика са 130. 18 оценки от матурата по математика са под 5.50. Шестнадесет ученици са се явили на английски език и са постигнали среден резултат отличен (5.74). Има две пълни шестици. Един ученик е с една пълна шестица на изпита по история и цивилизация. Учители по математика на випуска са: Илиана Цветкова, Надежда Буюклиева и Ани Ангелова; по английски език – Веселин Пириндев, а по история – Пенка Пешева. Средният резултат на СМГ от втората матура е отличен 5.74. Това е второ място сред гимназиите в България заедно с Американския колеж в София..

 

Учениците от СМГ са се явили на 41 матури по избор – по предметите математика, биология и здравно образование, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, английски език и история и цивилизация. Те са „постигнали резултат от 81.96 точки средно на ученик.“

 

Ученичката Десислава Ил. от XII Д клас има четири пълни шестици – на двете задължителни матури и на матурите по желание – по биология и по химия.

 

Четирима ученици на СМГ завършат с диплома за средно образование отличен (6.00). Това са Десислава Ил., Деница П., Мариан Р. и Радослав В.

 

Пълната информация от поздравителното съобщение можете да прочетете тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".