Рубрики
Начало » Образование » Училища » Матури » СМГ поздрави своите 7-класници за резултатите от матурите (2019)

СМГ поздрави своите 7-класници за резултатите от матурите (2019)

 

smg nadpis durvo dvor

 

Софийската математическа гимназия и ЧОУ „Св. София“ са едни от малкото училища, които ежегодно представят резултатите си от матурите. Винаги заемат и едни от челните места. ЧОУ „Св. София“ вече огласи тазгодишните си постижения от националното външно оценяване в 7 клас. СМГ също помести поздравление към своите 7-класници.

 

В съобщението се казва:

 

Средният резултат на учениците от СМГ по български език и литература е впечатляващ – 90.13 точки, като така се нареждаме на първо място сред всички столични училища и на второ място в цяла България. Наред с това имаме и двама ученици със 100 точки, което е прекрасно представяне, особено като имаме предвид, че в цяла България има едва 16 ученици с пълен брой точки на НВО-то по български език и литература.

 

Още по-впечатляващо е представянето на нашите възпитаници по математика. Средният резултат на СМГ е 94.93 точки, което ни нарежда на заслуженото първо място в София и на второ място в България. По математика цели 35 наши ученици имат максимума от 100 точки. В цяла България има едва 141 ученици със 100 точки по математика, което прави постижението на нашите деца още по-ценно. Прекрасните резултати са още по-значими, защото са постигнати не от 20 или 26 ученици, а от цели 160 деца, обучавали се в 7 клас на СМГ.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".