Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Успех за СМГ на Жаутиковската олимпиада (2016)

Успех за СМГ на Жаутиковската олимпиада (2016)

 

smg-zhautikovska-olimpiada

 

Отборът на Софийската математическа гимназия постигна голям успех на 12-та Жаутиковска олимпиада по физика, информатика и математика, която се провежда от 13 до 19 януари 2016 г. в Алмати, Казахстан. В олимпиадата са участвали 54 отбора от 17 страни, съобщава сайтът на СМГ.

 

Медали за СМГ:

 

В раздел математика – златен медал имат Александър Чергански (12 клас), Деница Маркова (12 клас), Виолета Найденова (11 клас), а Даниел Атанасов (12 клас) се връща със сребърен медал.

 

В раздел информатика – Христо Венев (12 клас) се връща с първото място и златен медал. Сребърен медал е присъден за Иво Дилов (12 клас).

 

В раздел физика злато завоюва Светлин Тотев (12 клас), а Никола Пулев – сребърен медал.

 

В отборното класиране СМГ е на първо място.

 

Преподавателите на учениците от СМГ са: математика – Линка Минчева, Иван Симеонов и Стойчо Стоев, физика – Илиан Илиев, информатика – Бойко Банчев.

 

Жаутиковската олимпиада по физика, информатика и математика се провежда за първи път през 2005 г. В нея участват специализираните физико-математически училища. Първото участие на отбор на СМГ е през 2007 г.

 

Отборът на СМГ се прибира в България в 13,30 ч. на 20 януари 2016 г., сряда, с полет от Истанбул.

 

източник и снимка: СМГ

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.