Рубрики

Слънчевата система

 

solar system 0

Дизайнери от Мюнхен създават през лятото на 2013 година свой YouTube канал, наречен Kurzgesagt. Целта им е да направят науката да изглежда красива, защото тя наистина е красива и май наистина успяват. Обещават всеки месец да предлагат по едно видео на научна тематика. Екипът е съставен от трима души – Филип, Стефан и Томас.

В началото Стефан питал любопитно дали някога ще достигнат до 1 милион посещения техните видео-филми. Другите отговарят: „Не, никога!“. Но това се случва само след четири седмици от старта на проекта им.

И в YouTube, и във Фейсбук общуват свободно със своите фенове. Ако закъсняват със сроковете за някое филмче, извиняват се. Имаше и мил пост, че единият им приятел е болен от грип и в момента не успяват да свършват видеото, което са обещали да е готово до дни. Интересно е да се проследи и как се изгражда самата им концепция и как им се развиват идеите.

Филмчетата им са добре оформени, озвучени са с приятен и спокоен глас. Залагат на интересни, любопитни и запомнящи се факти.

Първото тяхно видео, което изгледах, беше за нашата Слънчева система. Направено е много добре. Препоръчвам ви да отделите няколко минутки и да го изгледате. Изключително е подходящо и за деца. Добре е да владеят английски, защото видеото е на английски. Има и немска версия.

 

 

 

В момента гледам филма им за еволюцията на Земята.

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.