Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Видео уроци за пътешественици по история на изкуството в Европа

Видео уроци за пътешественици по история на изкуството в Европа

 

Art II: Renaissance & Baroque 1400–1800, with Rick Steves YouTube

Art II: Renaissance & Baroque 1400–1800, with Rick Steves
YouTube

 

Американският пътешественик и автор на ценни пътеводители Рик Стийвс е оформил три видео урока за история на изкуството в Европа от Средновековието до Модерността, които са предназначени за пътешественици. Лекциите са едночасови. Базирани са на книгата му „Rick Steves’ Europe 101: History and Art for the Traveler“.

 

Първият видео урок е за средновековното изкуство. Обхваща периода между 500 година и 1400 година.

 

 

Вторият видео урок е за Ренесанса и Барока. Обхваща периода между 1400-1800 г.

 

 

Третият видео урок е свързан с модерното изкуство. Обхваща периода между 1800 година и 2000 година.

 

 

Целта на видео уроците е дадат познания за изкуството на пътуващите в Европа, да знаят какво да гледат, да имат информация за епохата, държавата, художника, средата, теченията в изкуството.

 

Рик Стийвс е известен автор на пътеводители, но също така е водещ на телевизионни и радио шоупрограми за пътешествия в Европа. Роден е на 10 май 1955 г. Завършил е University of Washington. През лятото работел като екскурзовод. През 1979 г. издава първата си книга Europe Through the Back Door. Пътеводителите му стават изключително популярни, особено сред американските туристи. Рик Стийвс прекарва една трета от годината в Европа, за да пише пътеводители и да снима телевизионни шоупредавания за пътувания. Единият му син също е тръгнал по неговите стъпки, но се е насочил към по-младежка аудитория. Издал е пътеводителят Andy Steves’ Europe: City-Hopping on a Budget.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".