Рубрики
Начало » Образование » Студентите от ЕС ще са с по-ниски такси в английските университети и за академичната 2020/2021 година

Студентите от ЕС ще са с по-ниски такси в английските университети и за академичната 2020/2021 година

 

cambridge college reka

Финансирането на студентите от Европейския съюз, които започват обучението си през академичната 2020/2021 година в английските университети, ще продължи, увери в Брюксел британският министър на университетите Крис Скидмор. Младежите ще бъдат с по-ниски такси като тези на английските си връстници. Ще могат да ползват и кредитиране. Статутът им е гарантиран, каза министърът.

 

Този ангажимент допълва вече поетия към студентите, които ще започнат обучението си през академичната 2019/2020 година.

 

Ние ценим важния принос, който международните студенти, включително тези от ЕС, дават на нашите университети. Това е свидетелство за световното ниво на нашата система за висше образование, каза още Крис Скидмор.

 

Важно е да се припомни – това, че напускаме Европейския съюз не означва, че напускаме Европа. Нашите университети се развиват успешно благодарение на разнообразието да бъдат глобални институции.

 

Знаем, че учениците вече обмислят възможностите си за университет за следващата година. Затова потвърждаваме сега, че гражданите на ЕС, които отговарят на условията, ще продължат да се възползват от статута си на по-ниска такса и ще имат достъп до финансова подкрепа за академичната 2020/21 година. Така те имат сигурността, от която се нуждаят, за да направят своя избор, допълни министърът.

 

Новината за финансовите условия на кандидатите от ЕС за академичната 2020/2021 г. идва значително по-рано в сравнение с предишния випуск. Миналата година информацията беше съобщена едва в края на юни – началото на юли.

 

Продължава работата по определяне на бъдещия статут на студентите от Европейския съюз след академичната 2020/2021 година, тъй като британското правителство се подготвя за гладко и нормално излизане възможно най-скоро. Правителството ще предизвести достатъчно рано какви ще са таксите за следващите випуски студенти от ЕС в английските университети, пише правителственият сайт https://www.gov.uk/.

 

37 000 кандидат-студенти от Европейския съюз са кандидатствали за бакалавърските програми на английските университети за академичната 2019/2020 година. Отбелязано е увеличение от 1,9% спрямо предходната година.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".