Рубрики
Начало » Образование » Университети » Университети » TУ Делфт » Студентските резиденции през DUWO за ТУ Делфт

Студентските резиденции през DUWO за ТУ Делфт

 

Къщички в района около ТУ Делфт

Къщички в района около ТУ Делфт

 

Техническият университет в Делфт си сътрудничи с DUWO при настаняването в студентски резиденции. За да съдействат с намиране на жилище, е необходимо да се плати такса от 228 евро още с плащането на годишната такса за университета. Важно е да се направи максимално бързо, защото се следва правилото: първи платил, първи с достъп до процедурата за настаняване (Following a first come, first served procedure, based on your payment).

 

Системата за оглед на жилища се отваря в началото на май. Първи имат достъп платилите до Коледа. Тези, които са в специалностите с изпит и специален подбор, могат платят едва през април и май, защото в средата на април излиза класирането. По тази причина имат достъп до системата за избор на квартира едва през юни – 24 и 25 седмица от годината. Платилите по-късно почти нямат да има шанс за настаняване. В 25 седмица дори вече изборът е много малък. А за 26-та седмица – вписано е, че може да се избира, ако изобщо има нещо налично.

 

Достъпът до системата е само за 14 дни. Но съветът на по-опитните е да се наема още веднага след като студентът има достъп. След това изборът му ще е все по-ограничен.

 

Всички студентски квартири към ТУ Делфт са със самостоятелни стаи. Има три варианта:

 

- самостоятелно студио със самостоятелна баня/тоалетна и кухня

- самостоятелна стая със самостоятелна баня/тоалетна и споделена кухня

- самостоятелна стая със споделена баня/тоалетна и кухня

 

Цените, които видях, когато се отвори портала за големия ми син бяха: под 500 евро/месец за стая със споделена баня/тоалетна и кухня и над 500 евро/месец за другите два варианта: самостоятелна стая със самостоятелна баня/тоалетна и кухня или самостоятелна стая със самостоятелна баня/тоалетна и споделена кухня. В някои случаи дори вариантът самостоятелна стая със самостоятелна баня/тоалетна и споделена кухня беше по-скъп.

 

Общежитията, предлагани от DUWO, се намират до 30-35 мин с колело до ТУ Делфт, но има и такива в самия кампус. Разстоянието е посочено на сайта, през който се избират и има специална търсачка, през която се посочва до какво разстояние да ти се предложи квартира.

 

Кои общежития се предлагат на студентите от ТУ Делфт?

 

В Reddit има хубава тема, в която са посочени всички възможни варианти за студентски резиденции. Те се виждат и в сайта, до който се дава достъп при избора на студентско жилище. Има и информация на сайта на DUWO.

 

Студентски резиденции в Делфт:

 

Arubastraat

11 мин с колело до ТУ Делфт

Бивш старчески дом, който е обновен в студентско общежитие за международни студенти. На 5 мин с колело от центъра на Делфт.

 

Cesar Franckstraat

10 мин с колело до ТУ Делфт

Блок на 14 етажа. Апартаментите са за холандски семейства или международни студенти. Студентите живеят по трима в апартамент. Всеки има своя стая. Споделят общо кухня, баня, всекидневна. На 15 мин с колело от центъра на Делфт.

 

E. Du Perronlaan

6 мин с колело до ТУ Делфт

Блок на 18 етажа, строен през 1966 г. За холандски и международни студенти. Живеят в групи по 3, 6 или 8 души и споделят обща кухня и санитарни помещения. На 10 мин с колело от центъра на Делфт.

 

Isaac Da Costalaan

5 мин с колело до ТУ Делфт

Сграда на 6 етажа. Студентите споделят кухня и баня/тоалетна. Живеят по 3, като всеки си има своя стая.

 

Korvezeestraat

1 мин с колело до ТУ Делфт

Намира се в комплекса на университета.

 

 

Близо е до спортните съоръжения на ТУ Делфт. На 10 мин от центъра на града.

 

 

Leeghwaterstraat

1 мин с колело до ТУ Делфт

 

В това видео можете да видите сградите на 0:57 мин:

 

 

Вижте още за реконструкцията тук.

 

Намира се в комплекса на университета и е на пешеходно разстояние от спортните съоръжения. Студентите живеят в група по 3-ма. Споделят общо баня и кухня. До центъра на Делфт се стига за 10 мин с колело.

 

 

Lisztstraat

10 мин с колело до ТУ Делфт

Блок на 14 етажа. Студентите живеят по 3-ма и споделят обща баня и кухня.

 

Louis Couperuslaan

12 мин с колело до ТУ Делфт

Сграда на 6 етажа с балкони. Студентите живеят по 3-ма и споделят обща баня и кухня.

 

Michiel De Ruyterweg

3 мин с колело до ТУ Делфт

Сградата е разположена между центъра на града и университета.

 

 

Studentflat Aan ‘t Verlaat

10 мин с колело до ТУ Делфт

Сградата е била с друго предназначение, но сега е обновена за студентско общежитие. Помощенията на първия етаж са мултифункционални. Центърът на Делфт е на 1 км.

 

 

Zusterlaan

5 мин с колело до ТУ Делфт

Сградата е реновирана напълно през 2005 г. Намира се в центъра на Делфт до голям супермаркет. Студентите живеят в групи по 2-4 души.

 

Nicolaas Beetslaan

6 мин с колело до ТУ Делфт

Сграда на 6 етажа. Студентите живеят в групи по 3-ма. Всеки има своя стая, но споделя обща кухня и баня с другите.

 

Prof. Evertslaan

3 мин с колело до ТУ Делфт

Студентите живеят в групи по 3-ма. Всеки има своя стая, но споделя обща кухня и баня с другите. На 5 мин от центъра на Делфт с колело.

 

Professor Schermerhornstraat

4 мин с колело до ТУ Делфт

Изключително нов комплекс, изграден от DUWO преди всичко за международни студенти. Във формата на U е. Градският център и ТУ Делфт са на пешеходно разстояние от сградата. Всички стаи са със самостоятена баня/тоалетна, но студентите споделят кухня с 4-8 души. Тази комбинация е най-добрата за лично пространство и социални контакти, смятат от университета.

 

 

Roland Holstlaan

6 мин с колело до ТУ Делфт

Огромна сграда на 17 етажа. Всички стаи са със самостоятелна кухня и баня/тоалетна. Центърът на града е на 15 мин с колело.

 

 

 

Röntgenweg

4 мин с колело до ТУ Делфт

Сградата е построена през 2009 г. Има много студиа, но и самостоятелни стаи със споделени съоръжения. Настаняват се преди всички холандски студенти, но има и известен брой международни. Намира се в района на ТУ Делфт.

 

Rotterdamseweg

2 мин с колело до ТУ Делфт

Някогашната медицинска постройка е преустановена в студентска резиденция. Центърът на града е на 1 км.

 

Studentpavilions Aan ‘t Verlaat

10 мин с колело до ТУ Делфт

 

Simonsstraat

5 мин с колело до ТУ Делфт

Бившият манастир е превърнат в студентски дом. На 3 етажа е. Настаняват се преди всичко международни студенти магистри.

 

Stieltjesweg

1 мин с колело до ТУ Делфт

Няма да намерите по-близка студентска резиденция. Намира се в сърцето на ТУ Делфт. Само на 2 етажа е и има вътрешен паркинг за велосипеди. В нея има супермаркет, три заведения, фризьорски салон, книжарница. Изключително близо е до библиотеката, аулата и до известната сграда на Факултета по електроинженерство, математика и компютърни науки. За 5 минути с колело се стига до историческия център на Делфт или до гарадата Delft Zuid. Предназначен е за международни студенти. Те имат самостоятелни стаи с бани, но споделят обща голяма кухня в групи между 6 и 13 души.

 

 

Van Hasseltlaan

10 мин с колело до ТУ Делфт

В сградата има 700 жилища. Помещенията са със собствена баня/тоалетна и кухня. До сградата има малък търговски център. Има трамвайна спирка пред блока. С трамвая се стига за 10 мин до гарата. До центъра разстоянието е 15 мин с колело.

 

 

Phoenixstraat

8 мин с колело до ТУ Делфт

Преди тази известна сграда е ползвана за градски съвет, но е трансформирана в студентска резиденция през 2019 г. Има 90 самостоятелни студиа. Намира се в историческия център на Делфт. Наемането на жилище в сградата е с по-сложна процедура. Първо се заявява през портала за настаняване на ТУ Делфт. След това се получава код, с който се наема през сайта на общежитието Xior. Вероятно е достъпен вариант само за магистри.

 

Освен в Делфт, има варианти за Rijswijk и Хага.

 

 

Ето за Хага:

 

Stamkartplein

35 мин с колело до ТУ Делфт

 

Waldorpstraat

35 мин с колело до ТУ Делфт
 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".