Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Състезание по немски под формата на търсене на съкровище в Американския колеж в София

Състезание по немски под формата на търсене на съкровище в Американския колеж в София

acs sust po nenski На 14 март 2015 година от 10 до 14 часа в Американския колеж в София ще се проведе състезанието по немски eзик под формата на търсене на съкровище – ICH WILL Deutsch lernen. Събитието е съвместен проект между ученици от извънкласната дейност „Teach for Bulgaria“ към Американския колеж в София и учителите по немски език към фондация „Заедно в час“.

В състезанието ще участват 65 ученици от 8-12 клас от 6 училища в столицата и страната.

Ние целим да създадем по-модерен облик на образованието в България и чрез игри и под формата на „търсене на съкровища“ да помогнем учениците да изявят и развият знанията си по немски език. Стремим се освен това да разширим светогледа на учениците, като им покажем, че немският език е средство за общуване, което действително може да разкрие много нови възможности за контакти, сътрудничество и развитие.

В състезанието ще се включат участници от Американския колеж, от столичните 130 СОУ „Стефан Караджа“, 153 СУ „Неофит Рилски“ и 74 СОУ „Гоце Делчев“, както и от ПГТХТ „Никола Димов“ в гр. Пирдоп и СОУ „Нешо Бончев“  в гр. Панагюрище. Участниците ще бъдат разпределени в смесени отбори от различни училища, за да се развият и уменията им за работата в екип.
Родители и заинтересовани лица са поканени да присъстват на награждаването, което ще се състои от 13:30 до 14:00 часа в Американския колеж в София.

 

Автор на статията: Александра Драганова, президент на „Teach for Bulgaria ACS Activity“

За Александра Драганова

Създател и президент на "Teach for Bulgaria ACS Activity". В момента е в 12 клас в Американския колеж в София. Интересува се от психология и през септември 2015 година ще започне бакалаварска степен по специалността. Другите й интереси са свързани с писане, готвене, музика, философия и литература. Има два блога: http://alex-dr.blogspot.com/ и http://alex-dr-cookingblog.blogspot.com/.