Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Състезание по математика и информационни технологии “Свети Николай Чудотворец” (2019)

Състезание по математика и информационни технологии “Свети Николай Чудотворец” (2019)

обн. 4.12.2019 г.

 

sveti nikolay chudotvoretz

 

Нова информация

 

Резултати

 

Oсновна информация

 

Състезанието по математика и информационни технологии “Свети Николай Чудотворец” ще се проведе на 24 ноември 2019 г., неделя, в Бургас. Това е 22 издание на надпреварата. Организатор е Съюзът на математиците в България – секция Бургас. Посветено на 6 декември – празника на града. Състезанието е и част от календарния план на СМБ.

 

Състезанието по математика е за ученици от I до VII клас, а така също и за X клас. Ще се проведе в неделя на 24.11.2019 г. от 10:00 до 12:30 часа.

 

Състезателната тема по математика за I клас съдържа 10 задачи, придружени с илюстрации. Състезателните теми по математика за IV и VII клас ще бъдат по формата на съответните изпити или състезания, с които ще се осъществява приема в съответните по-горни класове в (профилирани) МГ и ПМГ, а в X клас, ще бъде под формата на пробна матура. Състезателната тема по математика за останалите класове (по традиция) съдържа 20 въпроса, от които 14 са с избираем отговор, 6 въпроса са с кратък свободен отговор и 1 задача, на която трябва да се направи пълно решение.

 

Състезанието по ИТ ще се проведе на място (в съответното училище – домакин) или ОНЛАЙН. Платформата, предвидена за това ще бъде отворена от 13:30 до 16:00 ч., като за теста са предвидени първите 40 мин. от времето. Адресът на платформата е: smbburgas.eu/online.

 

Състезателната тема по информационни технологии съдържа тест с 20 въпроса и 2 практически задачи. Състезателните групи са I-II, III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII клас. ЗА ПЪРВИ ПЪТ през тази година ще се проведе състезание по ИТ в група I-II клас.

 

Регистрацията на участниците става САМО чрез формите, публикувана на сайта на СМБ-Бургас www.smbburgas.eu. Подробности прочетете ТУК.

 

Благодаря на родител от Бургас, който от години ми подава полезна информация за математически състезания!

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".