Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Състезание по математика и информационни технологии “Св. Николай Чудотворец” (2016)

Състезание по математика и информационни технологии “Св. Николай Чудотворец” (2016)

обн. 7.12.2016 

ПМГ Бургас източник: Фейсбук страницата на училището

ПМГ Бургас източник: Фейсбук страницата на училището

 

Вече има пълните резултати от състезанието, съобщи за „Данибон“ родител, който следи математическите новини.

 

Резултати

 

1-ви клас – индивидаулно
1-ви клас – отборно
2-ри клас – индивидаулно
3-ти клас – индивидаулно
3-ти клас – отборно
4-ти клас – индивидаулно
5-ти клас – индивидаулно
5-ти клас – отборно
6-ти клас – индивидаулно
6-ти клас – отборно
7-ми клас – индивидаулно
7-ми клас – отборно
8-ми клас – индивидаулно
8-ми клас – отборно
9-ти клас – индивидаулно
9-ти клас – отборно
10-ти клас – индивидаулно
10-ти клас – отборно
11-ти клас – индивидаулно
11-ти клас – отборно
12-ти клас – индивидаулно
12-ти клас – отборно

ИТ

11-12 клас – индивидуално
11-12 клас – отборно
9-10 клас – индивидуално
9-10 клас – отборно
7-8 клас – индивидуално
7-8 клас – отборно
5-6 клас – индивидуално
5-6 клас – отборно
3-4 клас – индивидуално
3-4 клас – отборно

 

Оцветените в жълто са съответно на първо място.
Оцветените в сиво са съответно на второ място.
Оцветените в оранжево са съответно на трето място.
Оцветените в синьо са съответно са с грамота за отлично представяне.

 

Преди това бяха излезли само частични до 4 клас за математическата част. Благодаря на Елена Попова за линка с частичните резултати!

 

Нова информация

 

5.11.2016 – „Любопитно е да се спомене, че темата за 4 клас беше по формат за прием в ПМГ и по конкретно формата на ОМТ на СМГ с 2 модула и максимално време за решаване – 180 мин.“, коментира за „Данибон“ родител, който следи математическите новини.

 

26.11.2016 г. – На сайта на СМБ – секция Бургас са публикували вече разпределението по стаи за утрешното състезание, съобщи за „Данибон“ родител, който следи информациите около математическите надпревари.

За първи, втори и трети клас състезанието по математика ще се проведе в ОУ “БРАТЯ МИЛАДИНОВИ“, гр. Бургас.
За 4-ти и по-горен клас състезанието по математика ще се проведе в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, гр. Бургас.“

 

Разпределение

 

Основна информация

 

СЪСТЕЗАНИЕТО ПО МАТЕМАТИКА е за ученици от I до XII клас и ще се проведе в неделя на 27.11.2016 г. от 10:00 до 12:30 часа.

Състезателната тема по математика за I клас съдържа 10 задачи, придружени с илюстрации. Състезателните теми по математика за IV и VII клас ще бъдат по формата на съответните изпити или състезания, с които ще се осъществява приема в съответните по-горни класове в (профилирани) МГ и ПМГ. Състезателната тема по математика за останалите класове (по традиция) съдържа 20 въпроса, от които 14 са с избираем отговор, 6 въпроса са с кратък свободен отговор и 1 задача, на която трябва да се направи пълно решение.

 

Задачи за подготовка

 

1. Теми от 2006 до 2011 година – тук.

2. Теми от 2007 до 2012 година – тук.

 

И още задачи – благодарение на родител, който събира за нас важни новини от математиката:

 

Знам, че е изключително трудно да се намерят задачи от предишни години за въпросното състезание, затова бързам да споделя тези, които са официално публикувани с отговорите си на електронната страница на СМБ Бургас и които бих препоръчала да качите на страницата -съобщение на вашия блог. Искренно считам, че биха могли да бъдат много полезни на вашите читатели и бъдещи участници.

 

Задачи 2015
http://smbburgas.com/

 

Задачи 2014
http://smbburgas.com/

 

СЪСТЕЗАНИЕТО ПО ИТ ще се проведе на място (в съответното училище – домакин) или ОНЛАЙН.

Платформата, предвидена за това ще бъде отворена от 10:00 до 12:30 ч., като за теста са предвидени първите 40 мин. от времето. Адресът на платформата ще бъде обявен допълнително.
Състезателната тема по информационни технологии съдържа тест с 20 въпроса и 2 практически задачи. Състезателните групи са III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII клас.

 

ЗАПИСВАНЕТО НА УЧАСТНИЦИТЕ става само чрез заявка на email: snc_2016@abv.bg (с копие до mathschool_bs@abv.bg), публикувана на сайта на СМБ-Бургас www.smbburgas.com.

 

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА УЧАСТНИЦИТЕ по зали за състезанието по математика и информационни технологии ще бъде изнесено на 26.11.2016 г. на сайта www.smbburgas.com и на сайтовете на училищата-домакини. Участниците да се явят в 09.30 часа на определените места.

 

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Бургас и ОУ „Братя Миладинови“ – Бургас.

 

КЛАСИРАНЕТО ще бъде индивидуално и отборно. В състезанието по математика специално жури ще присъди награда за оригинално решение на състезателна задача. Ще бъдат присъждани награди на учители за отлично представяне на техни ученици. Отборното класиране ще се формира както следва:
1. по математика – най-добрите четири резултата от училище по випуски (за учениците от ПМГ “Акад. Н. Обрешков” гр. Бургас и други МГ ще има отделно класиране);
2. по ИТ – най-добрите четири резултата от училище по випуски.
3. Обявяването на резултатите и награждаването на отличилите се ученици ще бъде на 6 декември 2016 г., като точния час и място ще бъдат обявени на сайта www.smbburgas.com.

 

ТАКСАТА ЗА ПРАВОУЧАСТИЕ за състезанието е 10 лева на ученик и се внася до 25 ноември по банков път – колективно или индивидуално. Не се допускат записвания след 25. 11. 2016 г.!
XIX СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ “СВЕТИ НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ”, посветено на 6 декември – Празникът на град Бургас.

 

Благодаря за събраната информация на родителя, който подбира най-ценното от математическите новини и ги подава към „Данибон“!

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".