Рубрики
Начало » Образование » Справочник » Класации » ЧОУ „Св. София“ похвали 7-класниците си за матурите (2012)

ЧОУ „Св. София“ похвали 7-класниците си за матурите (2012)

sveta sofia 7 klas

Седмокласниците на ЧОУ „Света София“ показаха едни от най-високите резултати в страната и класираха училището си на 4-то място сред топ училищата в България. Имат 34,6 точки.

Аз съм много горда с резултата им. Веднага потърсих и какво пише на сайта на училището и видях още по-интересни данни:

„Учениците, които тази година завършват нашето училище, се представrха изключително успешно на приемните изпити след седми клас. С гордост можем да съобщим, че 19 деца са приети в Американския колеж, а едно е първа резерва.

Средният успех на випуска от изпита по български език е много добър 5,38, а по математика – отличен 5,62. Това са забележителни резултати, за които горещо поздравяваме децата и техните преподаватели Венета Паскалева и Спаска Йосифова.

Представянето на учениците е следното:

оценки                             брой деца                   брой деца
български език               математика

отличен 5.50 – 6.00              13                              23
мн. добър 5.00 – 5.49           18                             10
мн. добър 4.75 – 4.99            4                               2

Анастасия Пелтекова е постигнала впечатляващия успех 5.839 по български език и 6.00 на първи и втори модул по математика, а още 7 деца имат резултат 6.00 на един от двата модула.

Постиженията на седмокласниците са следствие от тяхната упоритост и постоянство през годините. Доказателство за това  е и  високата степен в овладяването на английски език. Още в шести клас 9 от учениците са покрили ниво В1, а 26 – ниво В 2 по Общоевропейската езикова рамка.“

 

източник: http://svetasofia.com/postigenia-sedmoklasnici

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Полетата са маркирани като задължителни *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>