Рубрики
Начало » Образование » Свободно място в 5 клас в СМГ

Свободно място в 5 клас в СМГ

 

smg june 2019 1

 

Публикацията за свободно място в Софийската математическа гимназия бързо се превръща от любопитна информация направо в топ новина, поместена в медиите. От една страна – това е изключително желано училище. От друга – СМГ получаваше през годините много нападки около приема си. От трета – може би обявяването на свободни места извън кампанията по прием в дадено училище по-често се среща в частните, отколкото в общинските. Съобщението, качено на сайта на СМГ, демонстрира желание за открито и модерно отношение към приемната процедура.

 

Публикацията не е в типичен стил на прессъобщение, а обръщение към ученици, родители и приятели на СМГ:

 

Свободно място в V клас през текущата 2019-2020 учебна година – с изучаване на английски език

Скъпи ученици, уважаеми родители и приятели на СМГ „Паисий Хилендарски“,

Информираме Ви, че в Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ има свободно място за преместване на ученик/-чка в V клас с изучаване на английски език.

Заявление по образец можете да подадете всеки работен ден от 9 до 13 декември 2019 година в стая Секретариат от 09.00 до 17.00 часа.

Повече подробности за процедурата можете да видите в приложената заповед и приложението към нея.

Ще Ви очакваме!

ЗАПОВЕД – натиснете тук

ЗАЯВЛЕНИЕ – натиснете тук

 

 

Подробности за процедурата за кандидатстване за свободното място в СМГ можете да прочетете тук. От училището декларират, че ще поместят класирането на кандидатствалите ученици на сайта си най-късно до 17 декември 2019 г.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".