Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Трето място за отбора на Американския колеж на „Математическите боеве“ в Созопол (2016)

Трето място за отбора на Американския колеж на „Математическите боеве“ в Созопол (2016)

 

math-boeve-sozopol-2017

 

Отборът на Американския колеж в категорията на най-големите 10-12 клас се класира на 3-то място на „Математическите боеве“ в Созопол. Тази информация разбрах неофициално веднага след края на финалите и я споделих във Фейсбук страницата на „Данибон“. Научих я от големия ми син Ники, който тази година заради наши семейни планове не успя да се включи в състезанието, но следеше новините около своя отбор. Вече и визуално мога потвърдя третото място на отбора на Американския колеж. А и имаме още хубави новини около състезателите на Колежа. Получих снимка с три ценни грамоти. Изпрати ми я Ася Байнова, майка на състезателката от Колежа Йоана Николова,. За втора година ми съдействат с фотографии около тази надпревара.

 

Йоана се завърна с три грамоти от Фестивала на младите математици, който съчетаваше две интесни състезания „Математическите боеве“ и „30 задачи на 30 езика“. С отбора си за „Математическите боеве“ получи грамота за трето място. Има грамота за „Най-добър състезател по комбинаторика“ в 10-12 клас. Това всъщност е първо място в индивидуалното класиране в тази категория. Изпреварва дори нашата национална състезателка – Виолета Найденова от СМГ. А с отбора си на състезанието „30 задачи на 30 езика“ Йоана спечели първо място.

 

Христо Папазов освен третото място с отбора на Колежа, печели и в индивидуалното класиране второ място в категория „Алгебра“ 10-12 клас. Заема и второ място с отбора си в „30 задачи на 30 езика“.

 

Иван Ганев е на второ място по геометрия в индивидуалното класиране при 10-12 клас. Заема и второ място с отбора си в „30 задачи на 30 езика“.

 

Симона Барокова има освен трето място с отбора на Американския колеж, печели и първо място с отбора си в „30 задачи на 30 езика“. Златомир Папазов, който също е част от отбора на Колежа, има и второ място с отбора си на „30 задачи на 30 езика“.

 

Състав на отбора на Американския колеж в 10-12 клас за „Математическите боеве“, който зае 3-то място

 

1 Христо Папазов Американски колеж, София 12
2 Иван Ганев Американски колеж, София 12
3 Златомир Папазов Американски колеж, София 10
4 Йоана Николова Американски колеж, София 10
5 Симона Барокова Американски колеж, София 10
6 Кристиян Василев ПЧМГ 10

 

Състав на отбора на Американския колеж в 8-9 клас за „Математическите боеве“

 

1 Иван Николов Американски колеж, София
2 Александър Желязков Американски колеж, София
3 Николай Митев Американски колеж, София
4 Гергана Пейкова Американски колеж, София
5 София Матеева Американски колеж, София
6 Иван Григоров Американски колеж, София

 

На състезанието „30 задачи на 30 езика“ отборът, заел 1-во място в 10-12 клас, е „Нежеланите“. Той включва 2 възпитанички на Американския колеж: Йоана Николова и Симона Барокова.

На второ място се класира отборът, в който е останала част от съотборниците им от Американския колеж: Иван Ганев, Христо и Златомир Папазови.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".