Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Ивайло Кортезов » Национално класиране от Австралийското кенгуру 2012

Национално класиране от Австралийското кенгуру 2012

avstralijsko kengаrоо

Излезе националното класиране от международното математическо състезание „Австралийско кенгуру“. Класацията за страната е подготвена от д-р Ивайло Кортезов от БАН на сайта http://kortezovi.info/AMC12.htm. Благодаря!

За да видите резултатите, отидете на http://kortezovi.info/AMC12.htm и долу вляво трябва да изберете класа.

Ето малко обобщена информация от класацията за страната:

В трети клас има четири деца със сертификати за отличие Distinction. Най-високият резултат е 77 т. на дете от Пловдив. Следват с отлични резултати ученици от Русе, Варна и София.

В 4 клас има много висок резултат на ученика от Пловдив Евгени Кайряков, който е със 109 т. и сертификат High Distinction. Има още две деца с резултати над 100 т. Те и още 5 ученика в тази категория са със сертификати Distinction. От кои градове са? Четирима от Варна, по един от София, Пловдив и Русе.

В 5 клас има едно дете със сертификат High Distinction. Това е Стефан Иванов от Бургас, който е със 107 точки. На второ място е Денислав Георгиев от СМГ – София с 98 т. На трето място с 92 т. е Николай Благоев от ЧОУ „Света София“ – гр. София (тук за секунда спирам, за да уточня, че това е големият ми син; много съм горда и благодаря за знанията и подготовката му!). Следват Златина Милева от МГ във Варна и Орлин Кучумбов от МГ Бургас с 91 т. На пета позиция е Златомир Папазов от Пловдив с 90 т. На шесто място с 86 т. са Георги Александров от София (ако не бъркам е възпитаник на 104-то училище) и Слав Михайлов от Варна. На седма позиция е Мартин Цветков от Варна с 83 т. Всички ученици от второ до седмо място са със сертификати за отличие Distinction.

Обърнах внимание на този випуск, защото – както знаете, по обясними лични причини го следя от години и ми е интересно как се развиват децата.

В 6 клас имаме два сертификата за High Distinction. Единият е за Васил Йорданов от СМГ-София, който е на първо място със 115 т. Вторият е за Ирина Софронова от София, която има 114 т. На трето място е Асел Исмолдаева от Шумен със 110 т., която е със сертификат за отличие Distinction. Общо осем са сертификатите Distinction за 6 клас – три за Варна, два за Бургас, по един за Шумен, Пловдив и София. Софийският сертификат е за Михаил Тодоров от 107-мо училище.

В 7 клас отново имаме сертификат High Distinction. Той е за Христо Попов, който има 111 т. Общо пет са сертификати Distinction – два за Русе, два за Бургас, един за Варна.

В 8 клас имаме изключително високо постижение – 121 т. за Данаел Атанасов от СМГ – София. Той е миналогодишен медалист от това състезание (виж тук). На второ място е Румен Василев със 116 т. и сертификат High Distinction. Има четирима ученика със сертификати Distinction – трима от София и един от Варна.

В 9 клас има три сертификата High Distinction (всичките са за ученици от София) и три – Distinction (за ученици от Варна, Пловдив, Бургас).

В 10 клас са 5 сертификата Distinction – два за Варна, два за София и един за Бургас.

В 11 клас има един сертификат High Distinction за ученик от София и четири сертификата Distinction – два за София, по един за Бургас и Варна.

В 12 клас има само двама участника със сертификати Credit.

Подробен анализ на задачите от математическото състезание „Австралийско кенгуру“ и статистика за Пловдив можете да видите на Фейсбук страница на  Академия „21 век“. Там ще откриете и снимки от лятната математическата лагер-школа с Ивайло Кортезов. Синът ми беше поканен на нея (въз основа на резултатите от математическото състезание „Черноризец Храбър“) и все още разказва с много емоция за морските забавления.

източник и снимки: http://kortezovi.info/AMC12.htm

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.