Рубрики
Начало » Образование » Браво! » Златният ни учител по физика Теодосий Теодосиев стана „Мъж на годината 2014″

Златният ни учител по физика Теодосий Теодосиев стана „Мъж на годината 2014″

teoЗлатният български учител по физика Теодосий Теодосиев стана „Мъж на годината“ за 2014 г. Той спечели с относителна преднина в традиционната ежегодна анкета, организира на от радио „Дарик“.

„Златният физик на България“ е създател специализирана школа по приложна математика и физика, която стои в основата на успеха на много млади българи, златни медалисти на международни олимпиади. Много от тях след това получават покани за най-престижните университети в света. Теодосий Теодосиев е автор и на уникалната методика за създаване на силов интелект, както и активен общественик.

Ето какво каза Теодосий Теодосиев пред Дарик:

„Едно добро общество е това, което реализира тавана на възможностите на своите граждани, тогава за всички е добре. В това отношение, аз съм успял да реализирам тавана на възможностите на своите ученици. При условие, че в Китай от 14 милиона души избират 5 души отбор за олимпиада по физика, а в България, която може да е колкото един град в Европа като население, от един малък български град, от една паралелка, избираме 6 човека в отбор за олимпиада по физика, а трима от тях ни носят златни медали. Това е сериозно нещо и става с много вдъхновение.“

Теодосий Теодосиев изпревари Боян Петров, алпинист, изкачил три осемхилядника за един сезон и Милен Русков, писател, автор на бестселъра „Възвишение“, с който печели Наградата за литература на Европейския съюз за 2014 година.

Тримата финалисти бяха определени от журналисти на „Дарик“, а победителят чрез свободно гласуване в официалния сайт на надпреварата. Теодосиев е събрал убедителен вот от 68.8%. Втори остана Боян Петров с 22.4%, а трети Милен Русков с 8.8%.

Победители в класацията през последните години станаха боксьорът Кубрат Пулев (2013 г.), Петър Петров, който спаси близо 500 души от потъващия кораб „Коста Конкордия“ (2012 г.) и Стефан Стойчев, който измъкна десетки хора от горящ автобус по автомагистрала „Тракия“ (2011 г.).

снимка: http://manoftheyear.bg/2014/

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.