Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Ивайло Кортезов » Излезе том 8 от математическите сборници на доц. Ивайло Кортезов

Излезе том 8 от математическите сборници на доц. Ивайло Кортезов

 

tom8predna

 

 

Излезе том 8 от математическите сборници на доц. Ивайло Кортезов, съобщи самият автор за „Данибон“. В него се съдържат задачи от математически лагери.

 

Доц. Кортезов разказа по-подробно какво ще открием в новия сборник:

 

Том 8 съдържа задачи и теми от математическите лагери през указаната година, сортирани по раздели, както и от пробното и реалното състезания „Математически Звезди” 2017 на „Академия 21 век” – Пловдив. Числото в началото на всеки раздел означава номера на тома от поредицата, в който се намира основната тема. Всеки раздел от том 1-4 е разделен на групи според класа, за който се отнасят задачите в него. С оглед лесна навигация номерата на задачите започват с буквата на групата, в която се намират, а разделът е посочен в горния колонтитул.

 

В края на седмицата ще излезе и още един математически сборник на доц. Кортезов. Той ще бъде с материали от математическото състезание „30 задачи на 30 езика“.

 

Къде можете да намерите сборниците на доц. Кортезов?

 

Ще ги има в книжарницата на ФМИ, а също и на други места, но още не са там. Mогат да ми пишат на [email protected], за да им кажа кога и къде могат да ги намерят.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".